×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
torsdag, 30 mars 2017 10:37

Avslår søknad om skadefelling av ulveflokk

Skrevet av

Miljødirektoratet har avslått en søknad fra Trysil kommune om skadefelling av alle ulvene i Slettås-flokken. Ulvenes atferd vurderes ikke som unormal og en trussel mot mennesker, selv om dyrene i perioder har beveget seg ved gårdstun og i bebygde strøk.

I søknaden skriver kommunen at Slettås-flokken har oppholdt seg i området over tid og er lite sky, at ulvene gjentatte ganger har beveget seg på gårdstun og tett inntil bebyggelse og dette oppleves som utrygt for lokalbefolkningen.

Flere av ulvene i Slettås-reviret er forvaltningsmerket i vinter (lenke til sak om merking). Miljødirektoratets feltpersonell i Statens naturoppsyn (SNO) har vært ute og sporet ulvene ved flere anledninger de siste ukene, både basert på GPS-data og innmeldte sporobservasjoner.
Nærgående på natten

Dataene bekrefter det som er kjent fra tidligere års feltundersøkelser: At ulvene stort sett oppholder seg i skog men at de tidvis kan bevege seg nært, eller gjennom, gårdstun og annen bebyggelse.

De fleste tilfellene hvor ulvene har opptrådt nær bebyggelse har skjedd på sent kveld, natt eller tidlig morgen. Ulvenes nærvær oppdages derfor normalt i ettertid ved sporobservasjoner, og synsobservasjoner av ulvene er langt mer sjeldent.

Andre saker å lese

Dummet seg ut i fylla

18-05-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent fredag kveld dummet tre personer seg kraftig ut på Søndre torg i Hønefoss. De begynte å slåss med hverandre. Politiet måtte bortvise alle tre fra sentrum og de fikk...

Les mer i RingeriksAvisa

LørdagsQuiz

18-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er lørdagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbilforeningen vil kjøre i kollektivfeltet i helger i Oslo og Akershus

18-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Elbilforeningen vil kjøre i kollektivfeltet i helger i Oslo og Akershus

Elbiler har blitt kastet ut av kollektivfeltet i Oslo og Akershus. Norsk Elbilforening mener det bør være unntak i helger og på travle reisedager.

Les mer i RingeriksAvisa