Skriv ut denne siden
torsdag, 07 oktober 2021 08:24

Flere restauranter danner eget forbund

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Driverne av flere titalls restauranter har etablert organisasjonen Norsk Restaurantforening. De mener NHO ikke forstår problemene til små virksomheter godt nok.

Initiativtaker og styremedlem i den nye foreningen, Ove André Jakobsen, sier til NRK at ambisjonen er å vokse, bli en tydelig stemme for restaurant- og serveringsbransjen og forbedre bransjens omdømme.

– Vi ønsker å skape en ny kraft som skal hjelpe små og mellomstore bedrifter innen restaurantbransjen til å komme seg videre etter korona, sier han.

Flere av restaurantdriverne i den nye foreningen har tidligere vært med i NHO. Jakobsen mener NHO har gjort mye bra, men at de ikke har klart godt nok å sette seg inn i utfordringene på gulvet.

NHO er ikke enig i kritikken. Kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv sier at de har vært i tett kontakt med medlemsbedriftene og holdt myndighetene oppdatert om hvordan koronarestriksjonene har rammet bransjen gjennom hele krisen.

Likevel forstår hun restaurantdriverne er utålmodige etter en lang periode med unntakstilstand.

– Vi ha god dialog med stifterne av Norsk Restaurantforening. Det er forståelig at frustrasjonen er stor blant bedrifter som har vært hardest rammet av alle, sier Habberstad til kanalen.

NTB

Siste fra NTB