Skriv ut denne siden
tirsdag, 24 mai 2022 09:18

Én av fire har beredskapslager hjemme

Skrevet av
En firedel av nordmenn har et beredskapslager slik som dette i hjemmet sitt. Ikke nok, mener DSB. En firedel av nordmenn har et beredskapslager slik som dette i hjemmet sitt. Ikke nok, mener DSB. Foto: Lise Åserud / NTB  

En firedel av nordmenn har et beredskapslager i hjemmet sitt i tilfelle det skulle oppstå en krisesituasjon, viser en undersøkelse.

– Det er selvfølgelig ikke nok, det bør være så høyt som mulig. Vi oppfordrer alle husstander til å være forberedt på å klare seg i tre dager, sier Agnar Christensen, kommunikasjonsdirektør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til Nationen.

Tallene er hentet fra en undersøkelse InFact har gjort for avisen. Christensen sier Nationens undersøkelse til en viss grad samsvarer med tallene som ligger til grunn for arbeidet med egenberedskap i år, men en av forskjellene er at tallene DSB bruker ble hentet inn før Russland invaderte Ukraina.

– Vi har opplevd en veldig stor pågang under krigen, sier Christensen.

Han forteller at hovedutfordringen ved en krise er at husstander har nok vann til å klare seg i tre dager. DSB anbefaler derfor at hver husstand har ni liter vann per person i tilfelle det blir nødvendig.

Her kan du lese DSBs beredskapsbrosjyre.