Skriv ut denne siden
lørdag, 04 desember 2021 10:46

Listhaug mener folk hadde fortjent strømpenger før jul

Skrevet av
Det er helt ekstremt hvor mye staten håver inn, sier Frp-leder Sylvi Listhaug som mener at regjeringen må bla opp for dyr strøm før jul. Det er helt ekstremt hvor mye staten håver inn, sier Frp-leder Sylvi Listhaug som mener at regjeringen må bla opp for dyr strøm før jul. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Regjeringen har én ting å gjøre: – Bla opp og gi norske forbrukere tusenlapper tilbake før jul, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til Dagens Næringsliv.

Ifølge tall fra Energi Norge ligger staten an til å få 30 milliarder kroner mer fra vannkraftproduksjonen i år enn i fjor. Kommunene kan plusse på rundt ni milliarder i økte inntekter. Forklaringen er de ekstreme prisene i kraftmarkedet.

– Det er helt ekstremt hvor mye staten håver inn. Selv den store ekstra skatteregningen regjeringen vil sende til folk neste år, blekner sammenlignet med hva de karrer til seg på strøm, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til Dagens Næringsliv.

Hun mener regjeringen burde ha funnet fram tiltak for å bøte på strømregningen da den forhandlet budsjett med SV.

Etter jul, sier Støre

– Strømkrisen ikke kan ha kommet overraskende på de rødgrønne partiene, da den har hengt over norske forbrukere hele høsten, sier hun.

Ifølge Dagens Næringsliv vil det ikke komme konkrete forslag til Stortinget før tidligst slutten av neste uke.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varslet torsdag at det ikke kommer noe strømhjelp til folk før etter nyttår.

– Alle de løsningene som er skissert av de ulike partiene, er vel noe som først vil komme til utbetaling over nyttår. Men det er også tiden da folk får strømregningene, og vi er nødt til å være på plass med en løsning da, sa Støre under finansdebatten i Stortinget torsdag, i uttalelser som er gjengitt av E24.

Før jul, sier SV

SVs Lars Haltbrekken mener saken slett ikke kan vente til etter nyttår.

– SV krever at regjeringen reagerer raskere enn dette. Stortinget må ha en sak og gjøre vedtak allerede i neste uke. Regjeringen må snu alle steiner for å få ut penger til dem som sliter mest før jul, sier Haltbrekken til Adresseavisen.

Haltbrekken ser for seg at regjeringen først hjelper grupper som mottar bostøtte, sosialhjelp, studenter, pensjonister og uføre.