Skriv ut denne siden
tirsdag, 26 mai 2015 15:36

Kypros’ badestrender holder fremdeles toppnivå

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

For 9. år får den solfylte øya i Middelhavet full pott i den årlige badevannsrapporten som nylig ble offentliggjort. Alle badestrender på Kypros har utmerket vannkvalitet. Rent og trygt badevann er viktig for å holde seg frisk i ferien og en forutsetning for bærekraftig turisme.

Resultatene er hentet fra den årlige badevannsrapporten til Det europeiske miljøbyrået (EEA) og Europakommisjonen som sammenligner badevannkvaliteten på mer enn 21.000 badesteder ved havet og i innlandet i EU, Sveits og Albania i 2014.

– Kypros er virkelig et badeparadis, med herlige strender og klart vann. Mange nordmenn har oppdaget dette, og de kommer tilbake år etter år for å oppleve en førsteklasses badeferie, sier Johan Lantz i Kypros’ Turistråd.

Kypros har hele 57 Blå Flagg-strender langs kysten. Blått Flagg er en miljømerking av strender og finnes i 49 land. Med sin Blått Flagg-sertifisering viser strendene badegjester og omgivelsene at de oppfyller strenge krav til vannkvalitet, miljø, sikkerhet og service. Det må søkes på nytt om å få denne miljøsertifiseringen hvert år, og en jury avgjør hvilke strender som skal godkjennes.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Siste fra Frank Tverran