Skriv ut denne siden
mandag, 08 mars 2021 14:07

Hvor mange er det i butikken?

Skrevet av
Hvor mange er det i butikken? Foto: Privat

Lørdag er en travel handledag på Hvervenkastet. Selv om butikkene er romslige, er det begrensninger på hvor mange som skal være inne på samme tid. Mange butikker setter opp et skilt i døra med maksimum antall kunder som får være inne på en gang.

En av våre lesere som var innom Europris sist lørdag, tok seg tid til å telle hvor mange det var i butikken. Hun kom fram til at det var 127 personer inne unntatt seg selv og betjeningen. Men plakaten i døra forteller at det bare skal være 100 personer inne på en gang.
- Når butikken ikke har kontroll på dette, er det jo umulig for oss som kunder å vite hvor mange som er inne, sier vår frustrerte leser som mener plakaten i døra er helt bortkastet.

- Vi tar smittevern svært alvorlig, sier butikksjef Ole Anders Engebretsen hos Europris i Hønefoss. De ansatte han har snakket med har ikke hatt inntrykk av at det har vært flere enn 100 personer i butikken. Men de har ikke telt.
- Jeg lover at vi skal følge opp dette, avslutter Engebretsen.

Det er svært få steder hvor det drives tellekontroll med hvem som går inn og ut av butikkene. Europris er derfor ikke noe særtilfelle. Europris er det eneste stedet hvor vi har sett at handlekurvene vaskes etter hver kunde før de settes ut igjen. Det er spesielt i de store butikkene hvor kundene ikke kan se hvor mange som er inne, at dette er et problem.

Coop Ekstra på Hvervenkastet har en ansatt på jobb på søndagene. Denne personen står ved døra og passer nøye på at det ikke kommer inn for mange av gangen. Vinmonopolet i Hønefoss har også stålkontroll. Her slipper de inn 8 av gangen. Og ventetiden er ikke lang selv om køen er det.