Skriv ut denne siden
fredag, 26 februar 2021 14:04

Mutant-mistanke i Hemsedal – besøksreglene strammet inn

Skrevet av
Hemsedal strammer inn reglene. Fram til 8. mars er det ikke lov med private sammenkomster med flere enn fem gjester. Hemsedal strammer inn reglene. Fram til 8. mars er det ikke lov med private sammenkomster med flere enn fem gjester. Foto: Halvard Alvik / NTB

Hemsedal har de siste dagene fått fire nye tilfeller av koronasmitte. Nå strammer kommunen inn og forbyr private sammenkomster med flere enn fem gjester.

Ifølge avisen Hallingdølen stammer ett av de to siste smittetilfellene fra en større fest på en privat hytte, noe som har ført til at 38 personer er satt i karantene. I tillegg er alle husstandsmedlemmer satt i såkalt ventekarantene.

Trolig er de nye tilfelle britisk mutert virus.

Nå strammer kommunen inn på reglene. Fram til 8. mars er det ikke lenger tillatt med private sammenkomster med flere enn fem gjester.

– Dette handler om frihet under ansvar. Vi trenger ikke legge oss på strengere restriksjoner enn de nasjonale, så lenge folk følger anbefalingene. Men når vi ser at disse ikke blir respektert, må vi trå til litt hardere, sier ordfører Pål Rørby (Sp) til avisen.

Ettersom man nå er midt i vinterferien frykter ordføreren at det blir en krevende helg dersom ikke folk tar mer ansvar.

– Folk må ta seg litt sammen nå. Den nye forskriften er et grep på veien for å hindre store samlinger av mennesker.

I et innlegg på kommunens Facebook-side skriver kommunen at smittesporingsarbeidet blir hindret da de i enkelte tilfeller møter personer som ikke er samarbeidsvillig i smittesporingsarbeidet.