Skriv ut denne siden
fredag, 26 februar 2021 10:49

To av tre velger naturen under pandemien

Skrevet av
En undersøkelse fra Norsk Friluftsliv viser at 61 prosent har truffet venner eller familie i naturen denne vinteren. En undersøkelse fra Norsk Friluftsliv viser at 61 prosent har truffet venner eller familie i naturen denne vinteren. Foto: Berit Keilen / NTB

Naturen er blitt en viktig møteplass under pandemien. Nær to av tre møter venner og familie ute i naturen, viser en ny undersøkelse fra Norsk Friluftsliv.

I undersøkelsen kommer det fram at 61 prosent har truffet venner eller familie ute i naturen i vinter, som de under andre omstendigheter heller hadde truffet hjemme, på kafé eller lignende.

– Dette er en bekreftelse på at den norske turkulturen har vært en viktig nøkkel til livskvalitet under pandemien, sier generalsekretær Bente Lier i fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv.

Undersøkelsen viser også at unge har vært spesielt sosiale ute. Blant de mellom 16 og 24 år har 68 prosent møtt venner og familie utendørs, som de ellers ville møtt andre steder, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Lier mener det er svært positivt at mange kommer seg ut og møter andre denne vinteren. Hun minner også om at mange sosiale treff som opprinnelig var ment å foregå innendørs, fint kan flyttes ut.

– I stedet for å avlyse hyggelige sosiale treff og aktiviteter, er det ofte fullt mulig å flytte dem utendørs. Nå mer enn noensinne trenger vi både positive opplevelser og sosial kontakt, avslutter hun.