Skriv ut denne siden
mandag, 22 februar 2021 21:41

Foreldre forbereder søksmål om omstridt Nav-praksis

Skrevet av
Advokat Marie Sølverud, som jobber med gruppesøksmålet, tror at staten kan stevnes allerede i løpet av året. Advokat Marie Sølverud, som jobber med gruppesøksmålet, tror at staten kan stevnes allerede i løpet av året. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Flere titalls foreldre forbereder et gruppesøksmål som vil omhandle et potensielt erstatningsansvar for alle samværsforeldre som har betalt for mye i bidrag.

TV 2 har den siste tiden fortalt om at Nav ofte har pålagt foreldre å betale mer i barnebidrag dersom en forelder som saboterer samvær, fremmer krav om dette.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) har tidligere uttalt at det ikke er grunnlag for å si at Nav har praktisert bidragsregelverket feil.

Flere titalls foreldre jobber med å avklare hvorvidt praksisen er i tråd med lovens intensjon. De forbereder for tiden et gruppesøksmål mot staten.

– Disse har samtidig vært utsatt for samværssabotasje hvor de ikke har fått se barna sine, men har likevel betalt fullt bidrag som om de ikke hadde en samværsavtale, sier advokat Marie Sølverud til kanalen.