Skriv ut denne siden
tirsdag, 10 november 2020 12:27

Raja vil gi kompensasjon for alle arrangementer som må avlyses

Skrevet av
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) vil kompensere kulturarrangører. Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) vil kompensere kulturarrangører. Foto: Vidar Ruud / NTB

Kulturminister Abid Raja foreslår å utvide kompensasjonsordningen for kulturlivet til å gjelde alle arrangementer som avlyses etter offentlige restriksjoner.

– Jeg ønsker fremdeles å stimulere til aktivitet, så langt det lar seg gjøre. Samtidig er smittesituasjonen i Norge så alvorlig at flere ser seg nødt til å avlyse sine arrangementer. Derfor utvider vi kompensasjonsordningen til å gjelde arrangementer som blir avlyst som følge av alle offentlige pålegg, ikke bare statlige, sier kulturminister Abid Q. Raja (V).

Flere kommuner, blant annet Oslo og Bergen, har innført strengere tiltak enn regjeringen har gjort. Nå sier regjeringen at også arrangementer som blir avlyst som følge av disse, skal omfattes av kompensasjonsordningen.

Raja sier at han også vil følge med på underleverandørene.

– Hvis vi skal ha en kultursektor i ypperste verdensklasse også etter pandemien, må vi være sikre på at vi har med oss alle ledd, sier Raja.