Skriv ut denne siden
mandag, 10 juni 2019 18:41

Hydrogenstasjon i brann etter eksplosjon i Sandvika – E18 og E16 stengt

Skrevet av
Røykutvikling etter eksplosjon ved en hydrogenstasjon i Sandvika. Røykutvikling etter eksplosjon ved en hydrogenstasjon i Sandvika. Foto: Kristoffer Hagen / NTB scanpix

En hydrogenstasjon ved Sandvika Storsenter står i brann etter en eksplosjon. Tirsdag morgen ble de siste veisperringene etter hydrogeneksplosjonen i Sandvika fjernet, og trafikken kunne igjen gå som normalt på E18.

sandvika2
Utrykningskjøretøyer i Sandvika etter eksplosjon ved bensinstasjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det er snakk om en Uno-X-stasjon. Bilder viser at det fremdeles brenner og er mye røyk på stedet.

Politiet arbeider nå med å opprette en sikker sone rundt hydrogenstasjonen.

– Vi jobber med å få satt ut en sikkerhetssone på 500 meter, på anbefaling fra brannvesenet, sier operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo politidistrikt til NTB.

Brannvesenet sier til Budstikka at det trolig er en tank som har eksplodert på hydrogenstasjonen ved siden av politistasjonen på Kjørbo.

Silju sier at politiet foreløpig ikke vet hva som har forårsaket eksplosjonen, men bekrefter at den fant sted inne på hydrogenstasjonen.

Det er ikke kommet inn meldinger om personskader.

– Vi har ikke fått meldinger om noen skadde. Det er vi glade for, sier Silju.

Vegtrafikksentralen skriver på Twitter at E18 på stedet er stengt i begge retninger på grunn av eksplosjonsfare, og at E16 ved Bjørnegårdtunnelen i Bærum stenges av samme grunn.

Statens vegvesen anbefaler omkjøring om E134 Oslofjordtunnelen eller om riksvei 35 ved Hokksund.

sandvika3
Det ryker fortsatt fra stedet der det som trolig er en hydrogentank eksploderte i Sandvika. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sist redigert tirsdag, 11 juni 2019 08:59