Skriv ut denne siden
torsdag, 16 august 2018 21:20

Rasfare og andre farer

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Her har det vært farlig å gå i flere tiår. Men vi lærte å passe oss. Her har det vært farlig å gå i flere tiår. Men vi lærte å passe oss. Foto: Frank Tverran

(Leder) Det har alltid vært store og små steiner i den bratte skrenten opp mot Mørkgonga. Skulle en litt stor stein rulle nedover, ropte vi et "pass opp for stein" til de som måtte komme bak.

Men nå har pinglegenerasjonen - de som har tatt fra ungene alle de flotte lekeapparatene som karusellen og dumphuska og som spør ungene hva de vil i stedet for å gi dem beskjed om hva de skal - også nådd inn i marka.

Nå har en tilfeldig "synser" sørget for at Ringerike er en turistattraksjon fattigere. Og med hvilken rett?

Og pinglegenerasjonen har selvfølgelig fått innpass hos ordensmakten, som - uten engang å finne påståtte rasfare - like godt har stengt av hele Mørkgonga.

Dette er et enkelttilfelle som kanskje ikke er noe å bry seg om. Men om vi etter hvert legger sammen alle disse enkelttilfellene, inkludert de som tulleringer og vil sprenge bråkete datasentraler i lufta, begynner det å koste samfunnet store summer.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Frank Tverran