Skriv ut denne siden
onsdag, 18 april 2018 14:49

Eirik Sverdrup Augdal (22) er tatt ut på landslaget

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Hønefossmannen Eirik Sverdrup Augdal (22) er tatt ut på landslaget Hønefossmannen Eirik Sverdrup Augdal (22) er tatt ut på landslaget

- Eirik Sverdrup Augdal har vist en imponerende læringsvilje og innsats over tid som gjør at han var et naturlig valg under arbeidet med landslagsuttaket. Vi har stor tro på at Eirik kan ta ytterligere steg denne sesongen og at han viser seg fortjent til plassen på Morgendagens Helter-rekruttlandslag, sier trener Anders Bystrøm.

 Norges Skiforbund har i dag tatt ut løperne som skal representere Norge på Morgendagens Helter- rekruttlandslag og Morgendagens Helter-juniorlandslag for den kommende 2018/19 sesongen.

 - Vi har som ambisjon å være best på talentutvikling i verden og det har vi bevist gjennom mange år. Vi har stor tro på at de løperne som nå er tatt ut på Morgendagens Helter rekrutt- og juniorlandslag vil være med og hevde seg i årene som kommer, sier Vidar Løfshus, Landslagssjef for Norge.

- Statoil har i en årrekke samarbeidet med Norges Skiforbund for å få frem morgendagens skiløpere og vi er stolte over å se at mange av de som har vært på junior- og rekruttlag har etablert seg som eliteutøvere. Vi håper at mange av de løperne som nå er tatt ut vil klare det samme sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter.

Til sammen er 11 utøvere på både dame- og herresiden plukket ut til å gå for rekruttlaget. Nye løpere på herresiden denne sesongen er Eirik Sverdrup Augdal, Håvard Solås Taugbøl og Kasper Stadaas. På damesiden kommer Anne Kjersti Kalvå og Thea Krokan Murud inn på laget.

- Vi har i løpet av denne sesongen hatt mange løpere med i verdenscupen og flere har fått gode resultater.  Silje Øyre Slind fikk en femteplass i Falun og Mattis Stenshagen gikk inn til en syvende plass i Planica. Vi har også tatt hjem sammenlagtseiere i Skandinavisk cup som er nivået under verdenscupen.  Til neste sesong for vi inn flere løpere som har prestert på et høyt nivå og som kommer til å løfte samlingene til Morgendagens Helter Rekruttlandslaget til et enda høyere nivå, sier trener Anders Bystrøm.

 Juniorlaget for 17/18 sesongen vil bestå av 6 jenter og 6 gutter. Alle fra årgangen 1999-2001.

- Det skal være krevende å komme inn på vårt juniorlandslag men vi ønsker å legge til rette for at de unge utøverne skal utvikle seg over tid og matche dem riktig slik at de kan bli fremtidens topputøvere, sier trener Geir Endre Rogn.

Liste over de som er tatt ut på landslagene:

Langrennslandslaget Rekrutt 2018-19
Navn Klubb Årgang
Anne Kjersti Kalvå Lundamo IL 1992
Lotta Udnes Weng Nes Ski 1996
Marthe Mæhlum Johansen Østre Toten Skilag 1997
Silje Øyre Slind Oppdal IL 1988
Thea Krokan Murud Søre Ål IL 1994
Daniel Stock Vadsø Skiklub 1992
Eirik Sverdrup Augdal Ringkollen SK 1995
Håvard Solås Taugbøl Lillehammer Skiklub 1993
Kasper Stadaas IL Heming 1994
Martin Løwstrøm Nyenget Lillehammer Skiklub 1992
Mattis Stenshagen Follebu Skiklub 1996

Morgendagens Helter juniorlandslag 2018-19
Navn Klubb Årgang
Helene Marie Fossesholm Eiker SK 2001
Ingrid Andrea Gulbrandsen Bardufoss og Omegn IF 2000
Karianne Olsvik Dengerud Kjelsås IL 2000
Kristin Austgulen Fosnæs Fossum IF 2000
Kristine Stavås Skistad Konnerud IL 1999
Tuva Bakkemo Gjøvik SK 1999
Andreas Kirkeng ROS IL 2000
Ansgar Evensen Vind IL 2000
Håkon Skaanes Strindheim IL 1999
Håvard Hovde Mjøsski 1999
Håvard Moseby Kjelsås IL 1999
Iver Tildheim Andersen Rustad IL 2000
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Siste fra Frank Tverran