torsdag, 05 mai 2022 15:10

Barn leker mindre ute

Skrevet av
En undersøkelse gjort for organisasjonen Norsk friluftsliv viser at barn leker mindre ute i nærområdet enn før. En undersøkelse gjort for organisasjonen Norsk friluftsliv viser at barn leker mindre ute i nærområdet enn før. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Andelen foreldre som oppgir at barna deres leker ute daglig, er mer enn halvert siden 2015, viser en undersøkelse gjort for Norsk friluftsliv.

I undersøkelsen, utført av Ipsos, oppgir 18 prosent av småbarnsforeldre at barna deres leker ute fem til sju dager i uken. I 2015 svarte 41 prosent det samme.

– Det å se en såpass stor nedgang på bare sju år er bekymringsfullt. Funnene samsvarer dessverre også med andre studier gjort den siste tiden, sier generalsekretær Bente Lier i Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

Norsk friluftsliv, som er en fellesorganisasjon for de 18 store friluftslivsorganisasjonene i Norge, har tatt initiativ til kartleggingen.

– En mulig forklaring er at endrede vaner under pandemien, med mer innetid og skjermbruk, er vanskelige å snu. Som voksne har vi et ansvar for å gi barna våre gode opplevelser ute og mer tid borte fra skjermene, det er ikke minst viktig for den psykiske og fysiske helsen, sier Lier.

Andre saker å lese

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

06-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

Som første eiendomsutvikler i kommunen og en av de første i Viken, har Tronrud Eiendom blitt Miljøfyrtårn-sertifisert, og tar med det et nytt steg i den grønne omstillingen.

Les mer i RingeriksAvisa

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

05-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

Politiet avfyrte natt til lørdag varselskudd etter melding om at en person gikk med et skytevåpen i Rygge. Det viste seg at mannen kun bar på en paraply.

Les mer i RingeriksAvisa

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

05-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

Statens vegvesen, Skanska og PNC er enige om sluttoppgjøret for ny E16 i Jevnaker og inn i Ringerike. Det betyr at Vegvesenet holder seg innenfor styringsramma på 3,18 milliarder kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa