søndag, 01 mai 2022 11:49

Nav: Arbeidsgivere sliter med å fylle ledige stillinger

Skrevet av
Det er for tiden rekordmange nye ledige stillinger, ifølge Nav. Det er for tiden rekordmange nye ledige stillinger, ifølge Nav. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

Antallet ledige stillinger har den siste tiden nådd et rekordhøyt nivå, ifølge Nav. Samtidig sliter arbeidsgiverne med for få og ukvalifiserte søkere.

Det ble registrert nær 50.000 nye stillinger hos Nav i forrige måned, noe som er 9 prosent flere enn i april i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge Nav er det for tiden et rekordhøyt nivå på antall nye ledige stillinger.

– I april hadde vi to arbeidssøkere per ny ledig stilling, men påsken førte til færre ledige stillinger denne måneden, så bildet er egentlig enda strammere. I mars var vi nemlig helt nede i 1,5 arbeidssøkere per ledig stilling. Det betyr i praksis at arbeidsgiverne i mange tilfeller sliter med å fylle ledige stillinger, sier statistikksjef Ulf Andersen i Nav til DN.

I 2018 og 2019 var det i snitt 3,2 arbeidssøkere per ledige stilling, ifølge Andersen, som forklarer at det nå er en ubalanse i markedet når det gjelder den kompetansen arbeidsgiverne etterspør og den arbeidssøkerne tilbyr.

– Svært mange av de som står igjen i arbeidsledighet nå, er personer med lite eller ingen utdannelse, lite arbeidserfaring, innvandrere og flyktninger, og en del har vært arbeidssøkere lenge, sier han.

Andre saker å lese

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

06-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

Som første eiendomsutvikler i kommunen og en av de første i Viken, har Tronrud Eiendom blitt Miljøfyrtårn-sertifisert, og tar med det et nytt steg i den grønne omstillingen.

Les mer i RingeriksAvisa

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

05-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

Politiet avfyrte natt til lørdag varselskudd etter melding om at en person gikk med et skytevåpen i Rygge. Det viste seg at mannen kun bar på en paraply.

Les mer i RingeriksAvisa

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

05-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

Statens vegvesen, Skanska og PNC er enige om sluttoppgjøret for ny E16 i Jevnaker og inn i Ringerike. Det betyr at Vegvesenet holder seg innenfor styringsramma på 3,18 milliarder kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa