onsdag, 22 juli 2015 09:37

Fotballklubb kan tjene millioner på homosex

Skrevet av
Vibeke Skofterud er lesbisk og fronter organisasjonen ComeOn Vibeke Skofterud er lesbisk og fronter organisasjonen ComeOn
Oppskriften er enkel: Hvis det finnes en homo på noen av lagene i Tippeligaen, gjelder det å gjøre to ting. Satse på Oddsen og få homoen til å stå fram. Hvis det står fram en homo på laget til Tromsø, er gevinsten 40 ganger innsatsen. Så det gjelder å få tak i en homo mens overgangsvinduet er åpent. Hvis laget og fansen skraper sammen 1 mill, får de 40 mill tilbake.
- Hva slags legning du har, er i utgangspunktet en privatsak. Men det er åpenbart at vi behøver forbilder som står frem som homofile. Både Tippeligaen og herrefotballen trenger noen som viser vei, mener Vibeke Skofterud.

35-åringen, som i en årrekke var blant Norges beste langrennsløpere med både OL- og VM-gull i stafett på merittlisten, sto selv frem med kvinnelig kjæreste i 2008.

- For meg var det en lettelse da jeg endelig turte å gjøre det. Og jeg fikk nesten uten unntak bare  flotte tilbakemeldinger. Terskelen for at idrettsjenter tør å fortelle at de liker en person av samme kjønn er åpenbart mye lavere enn for gutta. Vi har helt klart kunnet nye godt av at store stjerner og forbilder har turt å stå fram. En slik mulighet burde fotballgutta snart få også.

Spillselskapet ComeOn!, som Skofterud er ambassadør for, har etter forrige ukes debatt om homofili i norsk fotball satt opp oddsliste på hvilken Tippeligaklubb som først får en åpent homofil spiller i sine rekker. Her er Vålerenga favoritt foran Molde og Rosenborg. I bunn finner man Nord-Norge-klubbene Bodø/Glimt og Tromsø.

- Tradisjonelt sett har Oslo alltid vært et tolerant og fritt sted. Både kultur og tradisjon viser at mange søker hit fra steder der det er mer problematisk å være homofil. Det er nok trolig de samme mekanismene som gjør at klubbene i nord kommer nederst på denne lista, sier spillanalytiker Stian Røsvik Bjørstad i ComeOn!

Han får støtte av langrennsløper Skofterud:

- Vålerenga har i mange år jobbet målbevisst med å være en klubb som omfavner mangfold og fargerikt fellesskap. Det vil derfor være helt naturlig om «Enga» fikk Norges første åpent homofile toppspiller, sier 35-åringen—  og legger til med glimt i øyet:

- Men se opp for Rosenborg! Jeg tenker ikke først og fremst på at trøndere har lang tradisjon for å like skinnvest og Freddy Mercury-bart, men at de også er inkluderende og rause folk!

(Til info: Oddsliste over hvilke klubber som får Tippeligaens første åpent homofile spiller)

 • Vålerenga     5,00    
 • Molde         5,75    
 • Rosenborg    8,00    
 • Viking        10,00    
 • Sarpsborg 08    10,00    
 • Strømsgodset    13,00    
 • Sandefjord    13,00    
 • Lillestrøm    13,00    
 • Aalesund    13,00    
 • Stabæk        20,00    
 • Mjøndalen    20,00    
 • Haugesund    20,00    
 • Odd        25,00    
 • Bodø\Glimt    40,00    
 • Tromsø        40,00
Sist redigert onsdag, 22 juli 2015 09:48

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa