Oppdatert 18.07.2018

NM i utforsykling på Nesbyen

NM i utforsykling på Nesbyen Illustrasjonsfoto

Den 23. juli skal Norges beste utforsyklere kåres. Finalene fra den bratte løypa i Nesbyen ser du live på Fatstone TV fra 13.30.

Norgeseliten i utfor skal utfolde seg i fjellsidene på Nesbyen til helgen og etter en intens sesong for de norske utøverne spares det ikke på kruttet i årets NM løype.

- Løypa kan beskrives som rask, slagete og lang. Det er bygd 7 nye hopp, en ny maskinbygd del med doseringer og høy hastighet, og vi satser på å få bygd en dropp ut fra den nye broa over asfaltveien. Så mulighetene for luftige svev er der, sier løypesjef David Løkken. Det blir spennende å se hvem som kommer raskest i mål.

Tidligere denne måneden kom hele det norske utforlandslaget til finalen i verdenscupen for første gang i historien og nivået i norsk utfor har aldri vært høyere. - Vi gleder oss til sykkelfest i Nesbyen og er samtidig glade for at flere kan følge med på Norgesmesterskapet gjennom sendingen på Fatstone TV, sier arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum fra Norges Cykleforbund.

Søndag starter seedingomgangen kl 10.30 og finaleomgangen kl 13.30. Løypeområdet vil være skiltet fra rv 7 ved avkjøring til Nesbyen. Løypa starter fra et sted kalt Utsikten ved Trytetjern og målområdet er ved Protan sin fabrikk. (skiltet) Parkering ved Protan og nærliggende område. (skiltet)

Vil du se arrangementet rl, tar det ca 1,5 time med bil fra Hønefoss. Det er en video fra traséen nederst i denne saken.

Fakta om utforsykling

Utfor er en gravitasjonsassistert tempobasert terrengsykkeløvelse, der syklister tar seg frem og ned bakker med sykkel, enten i skogsterreng, på stier eller grusveier. Utforkonkurranser er organisert som enkeltstart, der utøverne sykler mot klokken. Løypene er teknisk krevende, med elementer som hopp og andre hindringer, og tar vanligvis fra ett til fem minutter å forsere. Det første verdensmesterskap i utforsykling ble holdt i Durango i Colorado i 1990.

 

Media

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent