søndag, 13 september 2020 10:20

Ventura i seierskampen i California etter storspill

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Kristoffer Ventura storspiller i PGA-turneringen i California og er med i seierskampen før den siste runden søndag. Kristoffer Ventura storspiller i PGA-turneringen i California og er med i seierskampen før den siste runden søndag. Foto: Chris Carlson, AP / NTB scanpix

Kristoffer Ventura fortsetter storspillet i PGA-turneringen i California og er ett slag bak lederne før siste runde. Han gikk 3. runde seks slag under par.

Etter 12 spilte hull i Napa lørdag var nordmannen sju slag under par for dagen, og på det tidspunkt ledet han turneringen med to slag til gode på nærmeste konkurrent. Så kom dagens første bogey på 13. hull, og en til på 15. hull. Dermed falt han litt på lista, men da han senket en birdieputt på 18. hull og signerte for en 66-runde var han tilbake i delt ledelse.

Da alle hadde spilt ferdig, var Ventura på delt 4.-plass ett slag bak ledertrioen Brian Stuard, James Hahn og Cameron Percy. Han deler plasseringen sin med to andre spillere, mens fem andre følger ytterligere ett slag bak.

Det ligger an til et rotterace om seieren søndag.

Sterk start

Ventura var på delt 12.-plass etter fredagens runde, som han gikk på 66 slag. Åpningsrunden torsdag gjorde han unna på 69 slag.

Lørdag greide han birdie på 1., 3., 6., 8. og 11. hull, samt en eagle på 9. hull, der han vippet ballen inn på greenen og rett i hullet fra 23 meter. Han brukte 30 slag på første halvdel av runden (seks under par), 36 på siste halvdel (par). Totalt er han 15 slag under par etter tre runder.

Søndag spiller han i den nest siste gruppen, sammen med australske Percy. Han slår ut klokka 14 lokal tid (23.00 i Norge).

Sesongstart

Turneringen i California er den første på PGA-tourens 2021-sesong, etter at 2020-sesongen formelt ble avsluttet med PGA-tourmesterskapet forrige uke. Der var Viktor Hovland blant de 30 kvalifiserte deltakerne.

Denne ukas turnering har ikke like skarpt deltakerfelt, men Ventura hevder seg i konkurranse med mange meritterte spillere. Turneringen har total premiesum på 6,6 millioner dollar.

NTB

Andre saker å lese

Hærverk på jødisk gravlund i Trondheim

17-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

I løpet av helgen ble flere graver vandalisert på den jødiske gravlunden i Trondheim. Flere davidsstjerner ble knust.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann kastet ut fra KUBEN

17-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tirsdag ettermiddag måtte politiet bortvise en mann fra KUBEN i Hønefoss. Mannen, som var i 60-årene,drakk øl og var ufin mot andre. Han ble botvist fra Hønefoss sentrum til kl...

Les mer i RingeriksAvisa

Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør

16-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør

Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør. – De gjentar løgner helt til alle tror på dem, skriver hun. Ukebladet avviser kritikken.

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

16-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Svarene finner du helt nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa