Logo
Skriv ut denne siden

Er du over 28 år? Da lukker du ørene for ny musikk

Er du over 28 år? Da lukker du ørene for ny musikk Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Lytter du heller til de samme, gamle låtene om og om igjen istedenfor å søke nye musikalske toner? Da er du ikke alene – dersom du er over 28 år.

En undersøkelse gjort for den franske strømmetjenesten Deezer har nemlig kunnet fastslå at gjennomsnittspersonen når såkalt musikalsk lammelse – når han eller hun først og fremst lytter til velkjente låter og ikke lenger utforsker nye – når de er 27 år og 11 måneder gamle.

Bare tre år tidligere når musikalsk utforskning en topp – 25-åringer lytter i gjennomsnitt til ti nye låter hver uke.

Undersøkelsen er gjort blant 5.000 voksne i Brasil, Frankrike, Tyskland og USA. Mens brasilianerne når musikalsk lammelse tidligst – allerede som 23-åringer, holder tyskerne seg nysgjerrige på ny musikk helt fram til de er 31 år.

Mange av deltakerne i undersøkelsen sier de skulle ønske de kunne oppdage mer ny musikk. Hardt arbeidspress oppgis som den vanligste årsaken til at man lukker ørene, mens oppfølging av barn og at man overveldes av en flom av musikkvalg er andre grunner.

Deezer la fram resultatet av undersøkelsen i forbindelse med promoteringen av Flow, en tjeneste som blander lytterens favoritter med ny musikk basert på tidligere valg.

RingeriksAvisa
Adresse: Fossveien 3, 3510 Hønefoss
Ansvarlig redaktør: Frank Tverran
Alle rettigheter tilhører Nitar AS