Skriv ut denne siden
onsdag, 21 april 2021 14:16

TV 2 fortsetter å satse på drama for unge seere

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
F.v. Kayd Wacays, Darin Hagi og Hanna Heider Hov i rollene som vennene Mo, Klara og Lotte. F.v. Kayd Wacays, Darin Hagi og Hanna Heider Hov i rollene som vennene Mo, Klara og Lotte. Foto: Maipo/TV 2

I juni er det premiere på dramaserien «Etter lørdag» på TV 2 Sumo, en serie som setter fokus på den høyaktuelle tematikken rundt overgrep og samtykke.

Klara (22) er full og ute av seg når hun krasjlander i det gamle kollektivet sitt en sen lørdagsnatt. Uten at hun helt klarer å ta det innover seg, er hun blitt utsatt for et overgrep hjemme i leiligheten sin etter en date. Til vennene Mohammed og Lotte sier hun ingenting.

Klara skammer seg, føler skyld, og lurer på om hun kunne gjort noe annerledes. Hvordan skal hun greie å riste av seg det som skjedde, når kroppen stritter imot og vennene i kollektivet begynner å bli bekymret? Bør hun ta en del av ansvaret for det som skjedde? For hun flørtet jo, og initierte situasjonen som senere ledet til overgrepet. Var det egentlig et overgrep?

TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen, forteller at TV 2 med denne serien ønsker å belyse et samfunnsproblem som er tabubelagt og ofte forbundet med skam.

– «Etter lørdag» er en nær, ærlig, varm og engasjerende dramaserie som viser konsekvensene av et overgrep, en problemstilling som dessverre er svært relevant for mange av dagens unge, sier Haldorsen.

Unge, ferske skuespillertalenter

I hovedrollen som Klara finner vi 21 år gamle Darin Hagi. 21-åringen har gått ett år på bachelorstudiet Det Multinorske ved Det Norske Teatret, og har siden hun var 11 år drevet med teater og sang. «Etter lørdag» er Hagis første hovedrolle i en tv-produksjon.

Liv Mari Ulla Mortensen er serieskaper og regissør av serien. Hun beskriver Hagi som et stort skuespillertalent:

– Vi hadde mange inne for rollen som Klara, men energien og utstrålingen til Darin skilte seg ut for oss. Hun har samtidig en trygghet vi synes gir en helt unik tilstedeværelse og dybde til rollen og serien. Hun var en drøm å jobbe med, sier Mortensen.

I rollen som Lotte finner vi skuespiller og danser Hanna Heider Hov (26), som har lang erfaring som både skuespiller, skribent og regissør på diverse revyer, mens danseren Kayd Wacays (23) debuterer som skuespiller i rollen som Mohammed (Mo). Han tar for øyeblikket en bachelor i musikkteater ved Høyskolen Kristiania. I rollen som Klaras date, Espen, finner vi Alfred Ekker Strande, kjent fra serier som «Blank», «Hjerteslag», og «Livstid».

Serien er produsert av Maipo Film, og produsenter er Lotte Sandbu og Synnøve Hørsdal. Manusforfattere er Liv Mari Ulla Mortensen og Sofia Lersol Lund.

Aktuell debatt

Etter at både Sverige og Danmark har innført samtykkelov har debatten rast om hvorvidt en slik lov også bør innføres i Norge. TV 2s programredaktør håper «Etter lørdag» kan være et bidrag inn i debatten.

– Vi håper serien kan bidra til at det blir lettere å snakke om overgrep og samtykke, både for dem som opplever det og for deres pårørende. Vi håper også den kan bidra til tydelighet rundt «gråsoner», og få frem viktigheten av budskapet om at «nei betyr alltid nei», sier Haldorsen.

«Etter lørdag» har premiere på TV 2 Sumo i juni.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Frank Tverran