Skriv ut denne siden
torsdag, 23 januar 2020 08:16

Netflix røper for første gang seertallene til «The Crown»

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Corgidronningen: Olivia Colman spiller dronning Elizabeth II i tredje runde «The Crown». Som til tross for gode tall globalt, ikke slår an i Storbritannia – der den ikke kom med på listen over Netflix' ti mest sette serier i 2019. Corgidronningen: Olivia Colman spiller dronning Elizabeth II i tredje runde «The Crown». Som til tross for gode tall globalt, ikke slår an i Storbritannia – der den ikke kom med på listen over Netflix' ti mest sette serier i 2019. Foto: AP

For aller første gang røper Netflix seertallene for sin mye omtalte serie «The Crown», viet dronning Elizabeth II.

De viser at totalt 73 millioner husstander rundt i verden har fulgt det rojale dramaet siden sendestart i 2016, melder BBC.

Det er for å skryte av inneværende tredjesesong at tallene kommer: I sine første fire uker er sesongen, som byr på Olivia Colman som dronningen i tiden 1964 til 1977, sett i 21 millioner hjem.

Det er 40 prosent flere seere enn for andre sesong i samme tidsrom. Det mener Netflix' innholdssjef Ted Sarandos viser hvordan «populariteten vokser for hver sesong».

– 73 millioner husstander rundt i verden har gjort «The Crown» til en del av den globale, kulturelle tidsånd, sa han.

Men den britiske dronningen må likevel se seg forbigått av den muterte monsterjegeren i «The Witcher», som ble sett av 76 millioner hushold i den første måneden etter premieren. Dette er det beste resultatet hittil for en ny Netflix-originalserie.

Da 2019 var over, kunne Netflix notere seg 167,1 millioner betalende kunder globalt.

NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra NTB