Skriv ut denne siden
lørdag, 28 desember 2019 16:23

Svenske har vært med på å regissere «The Witcher»

Skrevet av NTB-TT-Miranda Sigander
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Slik ser han ut i The Witcher-drakt: Henry Cavill. Å sminke ham slik tok sin tid, forteller den ene regissøren bak fantasyeposet. Slik ser han ut i The Witcher-drakt: Henry Cavill. Å sminke ham slik tok sin tid, forteller den ene regissøren bak fantasyeposet. Foto: Katalin Vermes

Henry Cavill har hengt fra seg Superman-drakten og ikledd seg rollen som monsterjegeren Geralt i fantasyeposet «The Witcher».

En av «The Witcher»-regissørene er svenske Charlotte Brändström.

– Det blir et svært spektakulært show – med sterke følelser, oppsummerer hun om serien som mange har fått med seg nå i julen.

Göteborg-oppvokste Charlotte Brändström er akkurat ferdig med en innspillingsjobb i Toronto og er hjemme i Paris når TT når henne på telefon.

– Henry Cavill var utrolig profesjonell. Han måtte faktisk stå opp halv fire om morgenen for å få på plass all sminken, så han sov i traileren på innspillingssettet for å få mest mulig søvn. Han var lett å prate med og ville absolutt gjøre alle stuntene selv, forteller regissøren som er født i Frankrike, oppvokst i Sverige – og for tiden jobber over hele verden.

Nå er hun aktuell som regissøren bak to av de åtte episodene i sesong én av «The Witcher». De baserer seg på romanene signert polske Andrzej Sapkowski – og altså ikke på de svært så populære dataspillene.

Allerede før premieren ble det klart at Netflix vil satse på sesong to.

Monsterjegere og hekser

Hovedpersonen er Geralt av Rivia (Henry Cavill), en monsterjeger som lever et ensomt liv og prøver å finne sin plass i en mørk, ugjestmild verden. Andre viktige roller er prinsesse Ciri (Freya Allan) og heksa Yennefer (Anya Chalotra).

Seriens skaper er produsent Lauren Schmidt, som tidligere har jobbet med Netflix-seriene «The Umbrella Academy» og «Daredevil». Hun kontaktet Charlotte Brändström et halvår før innspillingen skulle i gang.

– Vi kom godt overens og hun var full av ideer. Da jeg siden kom inn i jobben, ble jeg sendt strake veien til Kanariøyene for å henge med resten av teamet. Siden gikk turen til Budapest, og det har vært veldig moro og lærerikt, det hele.

Charlotte Brändström har trukket i regitrådene for episode fem og seks, som handler mye om rollefiguren Yennefer.

– Til mine episoder ble det en helt ny verden, alle episodene er litt ulike hverandre, forteller regissøren om serien som inngår i en sterk fantasytrend. Men hvordan tar man dette videre for at det skal føles friskt? Til dette svarer Brändström:

– Du kan si at det samme gjelder eksempelvis politiserier. Jeg har vært regissør på både «Johan Falk» og «Wallander», og de er jo veldig ulike hverandre.

Virkelige følelser

Forventningene er store til «The Witcher», de som har lest de seks bøkene, og ikke minst spilt spillene, har på forhånd egne forestillinger når det gjelder rollefigurenes utseende og personlighet.

– Det er sikkert de som ikke kommer til å like våre valg så godt, vi har alle ulik smak. Men man kan ikke tenke så mye på forventningene, man tenker bare på å gjøre jobben så godt som mulig.

– Men det skal være virkelige følelser. Alle superhelter er jo som best når man kan kjenne seg igjen i deres menneskelighet, mener Brändström.

Den nye Netflix-serien «The Witcher» ble tilgjengelig 20. desember.