onsdag, 09 juni 2021 12:42

Hellerud-drapet: Rumener erkjenner de faktiske forhold

Skrevet av NTB-Tor Martin Kvernhaugen
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
En mann i 20-årene som kjørte den ene bilen er siktet for drap på en kvinne i Oslo, og for drapsforsøk etter å ha kollidert da han kjørte mot kjøreretningen på E6. En mann i 20-årene som kjørte den ene bilen er siktet for drap på en kvinne i Oslo, og for drapsforsøk etter å ha kollidert da han kjørte mot kjøreretningen på E6. Foto: Martin Benedikt Sjue / Eidsvoll Ullensaker Blad / NTB

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne på Hellerud i Oslo, erkjenner de faktiske forhold.

Den rumenske mannen i 20-årene, som er siktet for drapet på kvinnen i 20-årene på Hellerud tirsdag, erkjenner de faktiske forholdene i saken, opplyser politiet i en pressemelding onsdag morgen.

De skriver samtidig at den siktede ikke har tatt stilling til straffskyld. Politiet kommer ikke til å kommentere innholdet i forklaringen til den siktede, men kan bekrefte at han samarbeider med politiet.

Politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt har besluttet å fremstille siktede for varetektsfengsling i løpet av onsdag. Den siktede har samtykket til fengsling og til at saken blir avgjort ved såkalt kontorforretning.

Hans forsvarer, advokat Cathrine Grøndahl, sier til NTB at hun regner med at han vil bli begjært fengslet i fire uker med restriksjoner.

Kjørte i motgående kjørefelt i 1,3 km

Saken oppsto etter at den siktede frontkolliderte med en varebil på E6 ved Morskogen i Eidsvoll rundt klokken 6 tirsdag morgen.

Mannen er, i tillegg til å være siktet for drap, også siktet for drapsforsøk mot paret som satt i varebilen han kolliderte med. Mannen skal angivelig ha kjørt i motgående kjøreretning på E6 i cirka 1,3 kilometer.

På ulykkesstedet fikk politiet opplysninger, som førte til funnet av den døde kvinnen i en leilighet på Hellerud øst i Oslo.

Relasjon mellom siktede og avdøde

Lede for drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, har ikke kommentert hvordan politiet mener kvinnen skal ha blitt drept, hva slags skader hun hadde eller om det var flere til stede i leiligheten da kvinnen ble funnet.

– Det var en relasjon mellom de to, men det er for tidlig å si noe nærmere om hva slags relasjon det var, sa Solem til NTB tirsdag.

Politiet har opplyst at den siktede ikke er kjent for politiet fra før.