Skriv ut denne siden
torsdag, 22 oktober 2020 07:57

Telenor truet med pengekrav i cyberangrep

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Telenor er blitt utsatt for et dataangrep og utpressing. Telenor er blitt utsatt for et dataangrep og utpressing. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Mandag forrige uke ble Telenor utsatt for et dataangrep og utpressing. Utpresserne krevde betaling for ikke å utsette Telenor for flere angrep.

Telenor advarer nå andre norske selskaper om at også de kan bli angrepet. Angrepet mot Telenor var et større tjenestenektangrep, der det ble sendt store mengder datatrafikk mot Telenor.

– Slike angrep sender store mengder «søppeltrafikk» mot en internett-tjeneste eller andre eksponerte systemer hos en bedrift, slik at disse blir utilgjengelig for brukerne eller bedriften selv, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Petter-Børre Furberg.

Angrepet varte ifølge Telenor i cirka tre timer, og all trafikk til de berørte tjenester ble tatt ned i en kort periode. Kjernetjenestene, mobil- og bredbåndstjenestene, ble ikke rammet.

Like etter angrepet oppdaget Telenor et trusselbrev som advarte mot at det ville komme flere angrep hvis ikke selskapet betalte angriperne i bitcoin tilsvarende 2 millioner kroner. Telenor har ikke betalt.

– Jeg ønsker å advare om at denne gruppen nå angriper norske selskaper. Jeg vil spesielt advare selskaper som ikke har effektive metoder for å avverge store konsekvenser fra tjenestenektangrep gjennom DDoS-beskyttelse, men det viktigste av alt er å ikke betale. Det vil bare gjøre denne typen angrep lønnsom, og motiverer de cyberkriminelle til å fortsette, forklarer Furberg.

NTB

Siste fra NTB