Skriv ut denne siden
mandag, 19 juli 2021 19:37

Mann død etter skyting ved Oslo rådhus – mann siktet for drap

Skrevet av NTB-Andreas Løf
Nødetatene er i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum der en person ble skutt mandag ettermiddag. Nødetatene er i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum der en person ble skutt mandag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

En mann døde etter å ha blitt skutt ved Oslo rådhus mandag ettermiddag. En mann er pågrepet og siktet for drapet.

Det er en relasjon mellom de involverte, opplyser leder Grete Lien Metlid i Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt.

– Dette er to norske, voksne menn, begge fra Oslo. Vi kan ikke si noe spesifikt om motiv, men vi knytter ikke dette foreløpig til noen pågående konflikter som politiet kjenner til, sier Metlid.

De nærmeste pårørende er varslet. Politiet ser på mulighetene for å gjennomføre avhør av den siktede mannen mandag kveld. Mannen har fått oppnevnt advokat Mette Yvonne Larsen som sin forsvarer.

– Krimteknikere jobber nå på stedet. Vitneavhør er sentralt her, og dersom noen har bilder eller video fra åstedet, er dette interessant for politiet, sier hun.

Nødetatene fikk den første av flere meldinger om skyting i sentrum klokken 17.44 mandag ettermiddag. Blant dem som ringte inn til politiet, var den siktede mannen selv, ifølge Metlid. Han er kjent for politiet fra før.

– Jeg så at en mann forsøkte å få pistolen i orden. Pistolen hadde klikket, så han fikk ikke ladet pistolen. Han prøvde å slå den i bakken og borti en bil, bare for få pistolen i gang, men han fikk ikke pistolen i gang. Så gikk det kanskje et minutt før han kastet en pistol inn i bilen, sier vitnet.

Sist redigert mandag, 19 juli 2021 20:54