Skriv ut denne siden
torsdag, 25 mars 2021 13:42

16 norskeide skip står fast ved Suezkanalen

Skrevet av
Taubåter forsøker onsdag å få løs det gigantiske lasteskipet Ever Given som grunnstøtte i Suezkanalen i Egypt. Taubåter forsøker onsdag å få løs det gigantiske lasteskipet Ever Given som grunnstøtte i Suezkanalen i Egypt. Foto: Suez Canal Authority / AP / NTB

16 skip med norske eierinteresser står fast ved den blokkerte Suezkanalen i Egypt. Blant dem en nybygget danskebåt.

– Det er 16 skip med norske eierinteresser som nå sitter fast, enten foran, bak eller midt i kanalen, sier administrerende direktør Harald Solberg i Norges Rederiforbund til E24.

Konteinerskipet Ever Given har satt seg fast og blokkerer den svært viktige og trafikkerte skipskanalen. Minst 150 andre fartøy som vil passere, venter nå i kø, ifølge myndighetene.

Rederiforbundet har også flere medlemmer som skal ha skip inn.

– De må nå vurdere om de skal satse på at det løser seg innen rimelig tid, eller om man skal seile den lange veien rundt, sier Solberg.

Et av de norske skipene som står fast, tilhører Fjord Line. De har fått bygget en ny danskebåt, som var på vei til Hirtshals i Danmark da den plutselig ikke kom seg videre.

– Det er litt spesielt, noe sånt skjer ikke hver dag, sier kommunikasjonsrådgiver Flemming Tveitan i Fjord Line til E24.

Arbeidet med å få det store konteinerskipet av grunn i Suezkanalen pågår fortsatt, men det kan ta flere dager før trafikken går som normalt igjen.