Skriv ut denne siden
mandag, 08 mars 2021 12:32

Mange ble disket i Vasaloppet

Skrevet av NTB-TT
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Tord Asle Gjerdalen vant Vasaloppet, men flere av hans konkurrenter er blitt diskvalifisert på grunn av ulovlig skøyting. Tord Asle Gjerdalen vant Vasaloppet, men flere av hans konkurrenter er blitt diskvalifisert på grunn av ulovlig skøyting. Foto: Ulf Palm / TT / NTB

Flere eliteløpere ble diskvalifisert etter Vasaloppet søndag på grunn av ulovlig skøyting. Ingen av dem var blant de ti beste.

Det er den svenske radiostasjonen P4 Dalarna som melder om diskingen.

TV-bildene viste tydelig at mange løpere flere ganger var på kanten til det man kaller retningsendrende skøytetak. Det skal ifølge reglementet kun benyttes hvor det ikke er oppkjørte skispor.

Selv om de 90 kilometerne fra Sälen til Mora går i klassisk stil, førte søndagens forhold til at utøverne ble stående og stake mellom sporene. Litt nysnø hadde gjort sporene ubrukelige. Derfor ble det svært fristende for noen å ta noen ekstra skøytetak.

– Det ser ofte veldig dårlig ut, og så er det snakk om veldig små marginaler når man ser etter om hensikten er å holde farten oppe og få hjelp til det på denne måten. Hva ellers er hensikten med disse takene, sier Vasaloppets administrerende direktør Johan Eriksson til P4 Dalarna.

Eriksson ville ikke si hvor mange løpere som ble diskvalifisert, men ifølge resultatlistene var det ingen blant topp ti i noen av klassene.

Svenske Lina Korsgren vant kvinneklassen foran Marit Bjørgen, mens Tord Asle Gjerdalen sikret norsk seier for niende år på rad i herreklassen. Begge satte nye løyperekorder.