Skriv ut denne siden
søndag, 21 februar 2021 08:48

50 på fest i Selbu

Skrevet av NTB-Alexander Vestrum
50 på fest i Selbu Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Politiet i store deler av landet melder om utrykninger for å stanse støyende med til dels mange personer samlet. Flere steder vanket det koronaanmeldelser.

Politiet rykket ut til stedet i Selbu etter flere klager fra naboer, opplyser Trøndelag politidistrikt.

– Festarrangør i tenårene anmeldes for å ha oppgitt falsk ID til politiet, motarbeidelse av politiet og brudd på covid-19-forskriften, skriver operasjonssentralen.

Totalt fikk politidistriktet 25 meldinger om forstyrrelser av natteroen på private steder. De rykket ut til 16 av disse, og tre saker ble løst på telefon. I tillegg var det seks fester politiet ikke hadde kapasitet til å ta hånd om.

Flere meldinger

Flere andre politidistrikter har også hatt litt å gjøre.

– Vi er på flere adresser rundt forbi i distriktet hvor det er meldt om forstyrrelse av natteroen i form av høy musikk. Hittil er det mottatt 15 slike meldinger, melder Sørvest politidistrikt.

I hovedstaden fikk politiet inn 43 klager på forstyrrelse av natteroen.

– På en adresse var det 13 deltakere og derfor brudd på koronabestemmelsene om antall deltakere i private hjem. Samtlige anmeldt for dette, opplyser operasjonssentralen.

Klagene kom jevnt gjennom hele natten.

– Vi er i skrivende stund på åtte ulike adresser for slike meldinger, meldte Oslo-politiet ved ettiden.

Vest politidistrikt kunne melde om til sammen 25 meldinger om forstyrrelse av natteroen og feststøy, samt ordensforstyrrelser, i løpet av natten. Det førte ikke til noen reaksjoner utover pålegg og anmodninger.

To ganger

Rett før midnatt rykket politiet ut til en privat fest i Vadsø sentrum.

– Politiet har vært på stedet og gitt huseier pålegg om å avslutte denne. Han skjønte pålegget, skriver Finnmark politidistrikt.

Det kan mannen neppe ha gjort, for tre timer senere måtte politiet rykke ut til samme sted etter en ny melding om støy.

– Festen avsluttet. Huseier anmeldes for ordensforstyrrelse, skriver politiet.

Restriksjoner

I Halden, som har strenge lokale koronarestriksjoner, avsluttet politiet en fest ved kvart på totiden.

– Få gjester, men noen flere enn kommunal forskrift tillater. Eier er gitt en kraftig advarsel og gjestene er sendt hjemover, melder operasjonssentralen i Øst politidistrikt.

Troms politidistrikt rykket ut til to fester i Tromsø.

– 25–30 personer forlot privat adresse nord for sentrum i hui og hast da patrulje kom til stedet litt etter midnatt. Beboer pålagt å overholde natteroen, skriver operasjonssentralen.