Skriv ut denne siden
fredag, 19 februar 2021 09:40

Australia i forhandlinger med Facebook om blokkering av nyheter

Skrevet av NTB-AFP
Facebooks reaksjon på lovforslaget i Australia vekker sterkt engasjement. Facebooks reaksjon på lovforslaget i Australia vekker sterkt engasjement. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB

Australia og Facebook er i samtaler fredag etter at den sosiale mediegiganten blokkerte deling av nyheter for brukere i landet.

Facebook blokkerte deling av nyheter torsdag. Grunnen er at myndighetene i Australia ville støtte en ny lov som tvinger det sosiale mediet til å betale australske medier for nyhetsinnhold som deles på deres plattform. Loven ventes å bli vedtatt innen slutten av neste uke.

Facebook sier at lovforslaget «fundamentalt misforstår» plattformens forhold til medieorganisasjoner og at det ikke hadde noe annet valg enn å blokkere nyhetsinnhold fra sine tjenester i Australia.

Trafikken til australske nyhetsnettsteder har falt kraftig som følge av blokkeringen, ifølge data fra analyseselskapet Chartbeat. De australske nyhetssidene har hatt omtrent 20 prosent færre besøkende per dag, både internasjonalt og innenlandsk.

Forhandlingene kommer trolig til å fortsette gjennom helgen.

Sist redigert fredag, 19 februar 2021 09:53