Skriv ut denne siden
tirsdag, 09 februar 2021 08:04

Nesten 100 ulver påvist så langt i vinter

Skrevet av
De aller fleste ulvene er registrert i Innlandet og Viken. De aller fleste ulvene er registrert i Innlandet og Viken. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Det er påvist 94-98 ulver så langt i vinter, melder Rovdata. 24 er avlivet i samme periode.

Fra 1. oktober til 2. februar er det påvist 50 ulver som bare holder seg i Norge, og 37-39 i grenserevir mot Sverige, mens 7-9 ulver foreløpig har usikker grensestatus.

De aller fleste ulvene er registrert i Innlandet og Viken, viser en foreløpig rapport fra Høgskolen i Innlandet, laget på oppdrag fra Rovdata. Bare to ulver er funnet i andre fylker, i Vestland og Rogaland, og begge disse ble skutt.

Statens naturoppsyn oppfordrer folk til å melde fra hvis de ser ulv eller ulvespor, særlig der det er mistanke om nye kull.

Så langt i vinter er det dokumentert valpekull i de fire helnorske revirene Hornmoen, Kynna, Mangen og Aurskog, som alle ligger innenfor ulvesonen.

Det er også påvist kull i de seks grenserevirene Varåa, Ulvåa, Juvberget, Kockohonka, Kymmen og Rømskog. I Boksjøreviret er det også påvist ett ulvekull, men det er ikke avklart på hvilken side av grensa ulvene oppholder seg.