Skriv ut denne siden
onsdag, 20 januar 2021 09:40

80% overlevde intensivbehandling for korona

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
En pasient med covid-19 får behandling på intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus Rikshospitalet. Tall fra Folkehelseinstituttet viser at åtte av ti koronasyke som får intensivbehandling ved norske sykehus, overlever. En pasient med covid-19 får behandling på intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus Rikshospitalet. Tall fra Folkehelseinstituttet viser at åtte av ti koronasyke som får intensivbehandling ved norske sykehus, overlever. Arkivfoto: Jil Yngland / NTB

Av de 393 koronapasientene som har vært innlagt på intensivavdeling nå norske sykehus, døde 83 personer, melder P4. Det vil si 21 prosent av pasientene.

Tallene kommer fra Folkehelseinstituttet. Helsedirektør Bjørn Guldvog er fornøyd med at åtte av ti intensivpasienter overlever.

– Det er et veldig høyt tall internasjonalt og det betyr jo at vi har veldig gode fagmiljøer som gir behandling til de som er mest alvorlig syke, sier han til P4.

Folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg påpeker at flere ting påvirker om behandlingen er vellykket.

– Det er jo gjerne da hvilket utvalg av pasienter som tilbys denne typen behandlingen, og om de er i stand til å bli bedre av den type behandling. Det er kvaliteten på selve behandlingen som er avgjørende, sier hun.

NTB

Siste fra NTB