Skriv ut denne siden
tirsdag, 08 desember 2020 17:14

Ingen store problemer med Pfizer-vaksinen, ifølge amerikanske myndigheter

Skrevet av
Pfizer-vaksinen ligger godt an til å bli hastegodkjent til bruk i USA etter at myndighetene tirsdag konkluderte med at vaksinen virker trygg og effektiv. Pfizer-vaksinen ligger godt an til å bli hastegodkjent til bruk i USA etter at myndighetene tirsdag konkluderte med at vaksinen virker trygg og effektiv. Foto: Maryland School of Medicine via AP / NTB

Koronavaksinen fra Pfizer og Biontech er både trygg og effektiv, melder det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA tirsdag.

– Det er ikke funnet spesielle sikkerhetsproblemer som kan hindre en hastegodkjenning, står det i en kort uttalelse fra FDA.

Etaten har gått gjennom data fra 38.000 personer som har deltatt i utprøvingen av vaksinen. De er blitt fulgt opp gjennom to måneder etter at de fikk den andre vaksinedosen.

En FDA-komité skal torsdag avgjøre om vaksinen kan hastegodkjennes, og uttalelsen tyder på at vaksinen vil få grønt lys til bruk i USA. Vaksinen er allerede godkjent i Storbritannia, som tirsdag satte i gang massevaksinasjon av befolkningen.

FDA oppgir at vaksinens virkegrad er 95 prosent, uavhengig av alder, kjønn eller etnisitet. Det er heller ikke meldt om problemer for personer med andre sykdommer.

De understreker likevel at ytterligere studier må til for å finne ut om vaksinen også vil forhindre de mest alvorlige koronatilfellene, hvor lenge den gir beskyttelse mot viruset og om den virker for folk som er tidligere koronasmittet.