Skriv ut denne siden
mandag, 23 november 2020 09:05

Maja fra Ådal i talentprogram

Skrevet av Pressenytt
TALENT. Maja Synnøve Viker er plukket ut til å være med på Circle K Norges talentprogram. TALENT. Maja Synnøve Viker er plukket ut til å være med på Circle K Norges talentprogram. Foto: Circle K Sandvika

Maja Synnøve Viker hoppet av frisørutdanningen til fordel for ekstravakter på bensinstasjon. Nå har 26-åringen blitt håndplukket til Circle K Norges attraktive talentprogram.

– Jeg søkte på talentprogrammet fordi jeg har en stor lidenskap for jobben min. Programmet er en stor mulighet for meg, og hjelper meg på vei mot drømmen om å bli daglig leder på min egen stasjon, sier Viker, som kommer fra tettstedet Viker i Ådal.

Da hun var ferdig med videregående skole, var Viker så skolelei at hun ikke gikk videre med læringstiden for å bli frisør. I stedet ble hun ekstravakt på Statoil Hønefoss, som siden har skiftet navn til Circle K Hønefoss. Her jobbet hun i fem år, inntil hun i 2018 fikk heltidsstilling på Circle K Sandvika.

Tidligere i år ble hun forfremmet til assisterende daglig leder.

– Du kan si at jeg har gått gradene i selskapet. Jeg har jobbet hardt for å få det til, men samtidig har jeg storkost meg hele veien. Nå er jeg utrolig glad for å ha blitt valgt ut til talentprogrammet. Lærerne er veldig flinke, og jeg lærer noe nytt hele tiden, sier Viker.

Heldigital rekruttering

På grunn av smittesituasjonen i landet ble rekrutteringen av årets talentkull gjort digitalt. Kandidatene fikk møte HR- og salgsledelsen i Circle K Norge via Zoom. I løpet av en intensiv dag presenterte kandidatene seg selv i plenum, før det ble gruppeoppgaver og dybdeintervju.

Også undervisningsopplegget er heldigitalt, enn så lenge. Det forteller Lene Foldvik, opplæringsansvarlig i Circle K Norge.

– Vi lar oss ikke stoppe av koronapandemien, men det er klart det føles litt rart å ikke ha fysiske samlinger med deltakerne i talentprogrammet vårt. Heldigvis har vi fått til et godt digitalt opplegg, sier Foldvik.

Over to år skal de ni utvalgte talentene lære alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

Gir kompetanse – får lojalitet

De ni stasjonsmedarbeiderne som er valgt ut til Circle K Norges talentprogram i år, utgjør det 17. kullet i rekken. Dette gjør programmet til ett av de eldste av sitt slag i Norge.

– For oss som selskap har programmet vært en stor suksess. Når vi satser på noen av de fremste og mest ivrige stasjonsmedarbeiderne våre, bygger vi både kompetanse og lojalitet. Nesten sju av ti av de som har gått på programmet siden oppstarten i 2004, jobber fremdeles hos oss, sier Foldvik.