Skriv ut denne siden
fredag, 24 april 2020 08:53

Ringerike overtar NM sykling fellesstart i august

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Amund Grøndahl Jansen jubler over seieren i NM landeveissykling i fjor. Årets mesterskap kan bli avviklet i samme løype etter at Ringerike har overtatt det koronautsatte arrangementet. Amund Grøndahl Jansen jubler over seieren i NM landeveissykling i fjor. Årets mesterskap kan bli avviklet i samme løype etter at Ringerike har overtatt det koronautsatte arrangementet. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

NM i landeveissykling i Kristiansand, som skulle vært avviklet 14.-21. juni, er utsatt til neste år. Ringerike overtar årets NM, som arrangeres i august.

Det melder Norges sykkelforbund (NCF) etter et styremøte torsdag.

Regjeringens avgjørelse om arrangementsforbud fram til 15. juni satte en stopper for det planlagte arrangementet i Kristiansand, og forrige uke meldte Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at den nasjonale mesterskapshelgen er flyttet til 22.-23. august.

Kristiansand ønsket da å utsette sitt NM til 2021. Sverre, som skulle arrangere NM neste år, har sagt seg villig til å vente til 2022.

Ringerike, som avviklet mesterskapet i fjor, har sagt ja til å ta på seg årets NM fellesstart i august.

– Dersom nasjonale og lokale helsemyndigheter tillater et slikt arrangement i august, er Ringerike Sykkelklubb klar til å arrangere NM fellesstart. I utgangspunktet tenker vi å benytte samme løyper på Røyse som i fjor, men vi vil også se på andre løsninger, sier Birger Hungerholdt i arrangørklubben.

– Vi hadde stor suksess med målgang på Hønefoss bru i Tour of Norway i fjor, og det hadde vært spennende å få til noe tilsvarende i NM i år.

Avgjørelse om de andre øvelsene i landeveis-NM vil bli fattet senere. Det gjelder tempo, lagtempo, gateritt og fellesstart U23.

NTB

Siste fra NTB