Skriv ut denne siden
fredag, 05 juli 2019 08:05

Nå blir det cirkus på Pettersøya

Skrevet av
RUSSISK ULVEHUND: Laura Urunova med borzoier i Cirkus Arnardo 2019. RUSSISK ULVEHUND: Laura Urunova med borzoier i Cirkus Arnardo 2019. Foto: Cirkus Arnardo

Byen har fått en ny cirkusplass. Pettersøya får besøk av Arnardo lørdag 13. og søndag 14. juli, begge dager kl 17.00. Siden starten i 1949 har 9 millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12000 forestillinger.

arnardo2
SPEKTAKULÆRT: Turnéleder Are Arnardo med tøffe stuntsyklister. Foto: Fridgeir Walderhaug

I år kan mange nye publikummere ta plass i cirkusteltet i løpet en seks måneder lang jubileumssesong.

- Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo om cirkusets grunnlegger Arne Arnardo. - Og historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, som altså selv er barnebarn av den kjente cirkusgründeren, og også sønn av cirkusnestoren Arild Arnardo.

- Artister og crew har helt siden turnéstarten i mars kunnet glede seg over en overveldende respons fra begeistrede tilskuere, blant annet gjennom varme og engasjerte tilbakemeldinger på Facebook. Så er da også denne jubileumsforestillingen tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo.

Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran dine egne øyne.

- Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, sier turnéleder Are Arnardo om det utrolige innslaget.
- Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier Arnardo.

Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype.

Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle cirkusartister og lager "flyakrobatikk" i en kombinasjon av trapez og Bungee.

For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.
Og det er mye mer: En stor gruppe papegøyer entrer manesjen iført naturens skarpeste farger, mens cirkusklovnene Los Sitos besøker Norge for første gang med elleville spillopper.

De hestefrelste får møte vakre ponnier i unikt samspill med lamaer, mens Borzoi-hunder og pudler sørger for leken VOV-faktor.
Se og lær når Steacy Giribaldi virkelig får stigen til å balansere, og hold pusten når Double Risk spenner armbrøsten og sikter seg inn.

Alt er med. Som temposjonglør fra Chile, musikalske klovner og sjarmerende hula-hoop fra Italia.

Dette og mer til i årets utgave av Cirkus Arnardo, som har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm. Selv med en fantasillion pixler for hånden.

I 2018 var det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. Dette vies nå stor oppmerksomhet i kulturminister Trine Skei Grandes hilsen og forord til årets programblad.

- For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig styrke i år, sier Are Arnardo, turnéleder i Cirkus Arnardo.

arnardo3
PRAKTFULLE PRAKTFUGLER: Laura Urunovas vakre papegøyer i Cirkus Arnardo 2019. Foto: Cirkus Arnardo

Sist redigert fredag, 05 juli 2019 08:15