Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Rolf Aastad åpner med 1-0 Rolf Aastad åpner med 1-0 Foto: Frank Tverran

Det ble stor stemning i Schjongshallen tirsdag da Ringerike Panthers slo tabelleder Vålerenga 4-3.

21 joachim engesveen 2 0
Joachim Engesveen skyter fra venstre og setter pucken i høyre krysset (Foto: Frank Tverran)

Før kampen hadde mange et håp om at hjemmelaget skulle få et mål eller to. Men at Ringerike Panthers skulle vinne hele kampen hadde de færreste av de 1335 tilskuerne drømt om.

Vålerenga gikk hardt ut fra start og skuddstatistikken etter første periode viste 15-4 i gjestenes favør. Men mål ble det aldri. Keeper Henrik Fayen-Vestavik holdt Panthers-buret rent.

I den første pausen gikk diskusjonen heftig: Hvordan ville dette gå videre? Hjemmelaget hadde jo gjort en hederlig innsats med å forsvare seg bra. De fleste tippet full utklassing i midtperioden.

Uventet i andre periode

Og full utklassing ble det - bare med motsatt fortegn. For nå var det Ringerike som viste klør. Det var skikkelige panterklør!

1-0 ved Rolf Aastad
2-0 ved Joachim Engesveen
3-0 ved Rolf Aastad

Skuddstatistikk: 10-2 i Ringerikes favør

77 rolf aastad 3 0Rolf Aastad skyter fra knestående: 3-0 (Foto: Frank Tverran)

Effektiv hockey

Ringerike var tette og effektive i forsvar. Samtidig var de utrolig farlige de gangen de fikk en sjanse framover. I denne perioden behøvde laget bare 10 skudd på mål for å få inn 3. "Måke pucken av sted"-hockeyen til Vålerenga krevde over dobbelt så mange forsøk for å få like mange mål.

Desperate gjester

Vi tror Vålerenga fikk så hjelmen passet i den siste pausen. For i siste perioden var de ganske ivrige. Det ble tre mål, men forsvaret til Ringerike holdt og det ble jubel i hallen fordi det nå måtte bli minst ett poeng.

Men det ble mer. I spillforlengelsen var Ringerike uheldige og fikk en mann utvist. Dermed skulle de spille i undertall 3 mot 4. Da byttet Vålerenga ut keeper med en utespiller og spilte 5 mot hjemmelagets 3. Men hva hjalp vel det når Ringerike fikk tak i pucken og Söderberg fikk sendt den inn i buret til Vålerenga. 4-3 og 2 poeng til Ringerike Panthers.

Nesten unødvendig å si at taket løftet seg i hallen og at godt voksne folk sto med tårer i øynene av glede. Et stille tog med Vålerenga-fans forsvant ut bakdøra.

72 michael soderberg 4 3
Michael Söderberg (72) avslutter. 4-3. (Foto: Frank Tverran)

{AF}Fakta fra matchen
Ringerike – Vålerenga 4-3 e.f. (0-0, 3-0, 0-3, 1-0)

1335 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen

2. periode 3-0 (2.27) Rolf Aastad (Michael Söderberg, Kristoffer Melin), 2-0 (3.04) Joachim M. Engesveen (Mikael Hansson), 3-0 (11.45) Aastad (Söderberg, Dennis Ryttar).

3. periode: 0-3 (25.21) Axel Eidstedt (Filip Gunnarsson), 3-2 (26.20) Rasmus Ahlholm (Tobias Lindström, Stefan Espeland), 3-3 (26.48) Espeland (Lars Erik Spets, Brede Csiszar).

Etter forlengning: 4-3 (64.51) Söderberg (Nils L. Fuglesang, Melin).

Dommer: Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg, Thomas Tysland, Jutul.

Utvisninger: Ringerike 4 x 2 min. Vålerenga 6 x 2 min. 1 x 10 min.{/AF}