Skriv ut denne siden
tirsdag, 21 august 2018 07:49

PepsiCo kjøper SodaStream

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
PepsiCo kjøper SodaStream AP Photo/Dan Balilty

Bruskjempen PepsiCo kjøper israelske SodaStream for 3,2 milliarder dollar. Kjøpet er en del av Pepsis strategi for å møte fallet i salget av sukkerholdig brus.

SodaStream lager maskiner som gjør at folk kan tilsette kullsyre til sine egne drikker hjemme, og brukes av mange til å lage sprudlevann av vannet fra springen.

Kjøpesummen tilsvarer 27 milliarder kroner etter dagens kurs.

Både PepsiCo og erkerivalen Coca-Cola har den senere tiden skaffet seg flere bein å stå på enn sine velkjente hovedprodukter. Brussalget rammes av sukkerskatt og andre avgifter i stadig flere land, som ledd i innsatsen mot overvekt.

Siden SodaStream bruker gjenbruksflasker, ses også kjøpet som et salgsargument rettet mot kunder som er bekymret for forsøpling fra brusbokser og plastflasker.

PepsiCos avtroppende sjef Indra Nooyi sier kjøpet av det Tel Aviv-baserte selskapet er i tråd med en satsing på bærekraft og sunnere produkter.

SodaStreams sjef Daniel Birnbaum sier avtalen vil åpne nye markeder for gjennom PepsiCos omfattende nettverk, og legger til at selskapet fortsatt skal være basert i Israel.