Skriv ut denne siden
onsdag, 07 februar 2018 08:55

Flaut: Norge har med over 6000 astmadoser til OL

Skrevet av ntb/Frank Tverran
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Flaut: Norge har med over 6000 astmadoser til OL Illustrasjonsfoto

Olympiatoppen har sendt over 6000 doser med astmamedisin til vinter-OL. Det er flere ganger mer enn blant annet Finland og Sverige, melder NRK.

NRK har sett på hva slags og hvor mye medisiner Olympiatoppen har sendt til Pyeongchang. Listene viser at er 1800 doser Symbicort, 1200 doser Atrovent, 1200 doser Alvesco, 360 doser Ventoline og 1200 doser Airomir med på lasset.

– Vi står for de dosene vi har. Vi har gjort en beregning ut fra det vi har hatt med i tidligere OL, sier lederen for den norske helseteamet i OL, Mona Kjeldsberg til NRK.

– Mengdene doser hører veldig, veldig stor ut for mange. Det kan jeg forstå. Hvis man bryter ned dette på en annen måte så vil ikke mengden se så stor ut.

– Det er 43 inhalatorer til sammen og de er ment til personlig bruk. Det vil si at når den er gitt til en så er den personen som vil fortsette å bruke den, forklarer Kjeldsberg.

Norge har også med seg 400 doser som kan brukes på forstøverapparat og ti slike. Til sammenligning har Finland og Sverige med seg ti inhalatorer hver til OL, men ingen forstøverapparater.

Det var feilbruk av doser for et slikt forstøverapparat som Martin Johnsrud Sundby ble utestengt i tre måneder for i 2016.