Skriv ut denne siden
mandag, 08 januar 2018 21:40

Lefdal blir Elkjøp

Lefdal Elektromarked på Alna Senter på Alnabru i Oslo og alle andre Lefdal-butikker får nye skilter førstkommende mandag. Lefdal Elektromarked på Alna Senter på Alnabru i Oslo og alle andre Lefdal-butikker får nye skilter førstkommende mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Etter 82 år er det «game over» for elektronikk-kjeden Lefdal. Nå skal alle butikkene gjøres om til hovedkjeden Elkjøp.

– En del av årsaken er at vi ikke har lyktes med differensieringen mellom Elkjøp og Lefdal. Hadde vi nådd andre kundegrupper med et litt forskjellig utvalg, så hadde vi nok ikke gjort dette, sier Elkjøp-leder Fredrik Tønnesen til Dagens Næringsliv.

Elkjøp kjøpte Lefdal i 1996. Nå eies både Lefdal og Elkjøp av den engelske elektronikkgiganten Dixon Cardphone. Fra 15. januar blir Lefdal-butikkene helintegrert i Elkjøp.

I en pressemelding trekker Tønnesen fram konkurransen fra nettbutikker og internasjonale aktører som Amazon som en grunn til at de satser på én istedenfor to kjeder.

De 21 Lefdal-butikkene har en samlet omsetning på 2,5 milliarder kroner i året. Selve butikkdriften har de siste tre årene gitt et samlet underskudd på nærmere 30 millioner kroner. En Lefdal-butikk i Trondheim og en Elkjøp-butikk i Haugesund legges ned i forbindelse med sammenslåingen.