Skriv ut denne siden
lørdag, 24 juni 2017 10:46

Automatisk bøtlegging

Skrevet av
Automatisk bøtlegging Foto: Avinor

Neida, det er ingen aprilspøk. Avinor tar overvåkningen av sivile til et nytt nivå når de fra 30.juni tar tiden på deg foran avgangshallen på Gardermoen.

For å bedre trafikkflyten av biler i kiss & fly-feltet foran terminalen på Oslo lufthavn introduserer Avinor automatisk kontrollordning basert på skiltgjenkjenning. Den nye ordningen sikrer at alle bilister gratis får syv minutter til å slippe av reisefølget sitt nærmest terminalbygningen. Overstiges syv minutter påløper parkeringsavgift.

- Kiss & fly-området er forbeholdt de som skal slippe av reisende og kjøre videre. I dag ser vi at mange av bilistene som bruker området foran terminalen velger å parkere bilen i lengre perioder. Det skaper trafikale problemer, sier kommersiell direktør ved Avinor Oslo lufthavn, Torgeir Kjos Sørensen.

Han får støtte av politiet som sier at det er viktig at området blir bedre regulert for å unngå at det oppstår vanskelige situasjoner.

Politiet forstår Avinors bekymring ved at det ved tidvis er mye trafikk i kiss & fly-området, som igjen skaper opphopninger og kan føre til svært farlige situasjoner.

- Faren for at noen snur og kjører i gal retning vil være til stede. Politiet støtter derfor tiltak som gir en mer hensiktsmessig regulering av området, ut fra et sikkerhetsmessig perspektiv, sier Finn Jørgen Henrichsen, politioverbetjent ved Gardermoen Politistasjon.

Fortsatt gratis
Det vil være gratis for bilisten å stå parkert innenfor de syv minuttene. Dersom man har behov for å parkere i mer enn syv minutter anbefaler Avinor å velge korttidsparkeringen eller en av de øvrige parkeringsområdene på lufthavnen. Dette er både mer forutsigbart og billigere for bilisten.

- Vårt mål er at alle bilister som planlegger å kjøre reisende til Oslo lufthavn i sommer skal oppleve god flyt i kiss & fly-feltet. Trenger man mer enn syv minutter eller ønsker å følge noen inn i terminalen, er korttidsparkeringen den beste løsningen, forklarer Sørensen.

Elektronisk registrering
Fra og med 30.juni vil alle biler som kjører inn foran terminalen bli automatisk registrert. Dette skjer ved elektronisk skiltgjenkjenning når man kjører inn og ut foran terminalen.

Bilisten som står over makstiden på syv minutter kan velge å betale parkeringsavgiften på lokale betalingsautomater, via nettsiden eller motta en faktura. Et godt alternativ er at bileieren registrerer seg som kunde via nettsiden, slik at det oppgitte betalingskortet belastes direkte. Sistnevnte sikrer bilisten en smidig og sikker betaling