Logo
Skriv ut denne siden

Tidenes Sankthans på Høvikodden

Tidenes Sankthans på Høvikodden Nikolai Astrup, St. Hansbål, etter ca 1917

Stemningen er satt med Nikolai Astrups kjente og kjære skildringer av Sankthans-bålene og deLillos på utescenen. Det er duket for tidenes feiring på Høvikodden.

-Velkommen til Høvikodden på Sankthansaften. Denne kvelden åpner vi både huset og utescenen for tidenes feiring med musikk, kunst, aktiviteter for hele familien og et stort bål. Vi ønsker store og små velkommen med gratis inngang fra kl. 18, sier Tone Hansen, direktør for Henie Onstad Kunstsenter.

Tradisjonen tro blir det St. Hans-feiring på HOK´s utescene, i samarbeid med Bærum kommune og lokale aktører.

-Vi gleder oss til midtsommerfeiring på Bærums tusenårssted Høvikodden. I år forsterket med Nikolai Astrups stemningsskapende malerier og kjente toner fra deLillos. Det blir en uforglemmelig sommerkveld, lover kultursjef i Bærum Berit Inger Øen.

I samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB presenterer HOK den største utstillingen av Nikolai Astrups kunst – noensinne. Denne vil danne en naturlig ramme for arrangementet.

-Sankthans er et tema som går igjen i Nikolai Astrups kunstnerskap. Som eier av samlingen blir det derfor helt spesielt å legge til rette for et arrangement som dette, sier Anders Bjørnsen fra Sparebankstiftelsen DNB.

Det blir en stemningsfull kveld med blomsterkranser, bålbrenning, sang, dans, store musikkopplevelser og fest, i tillegg til kunstaktiviteter for hele familien. HOK holder åpent til kl. 22 denne kvelden med gratis inngang til utstillingene mellom kl. 18 og 22.

Inspirert av Nikolai Astrups engasjement for rabarbra inviteres publikum til å delta i en stor rabarbra-pai konkurranse denne kvelden. Bak din egen rabarbrapai og levér den inn når du kommer kl 18. Flotte premier blir delt ut til tre heldige vinnere.

I juryen sitter:
Geir Magnus Svaa: konsernkjøkkensjef hos Bølgen og Moi og en av Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Han har OL sølv fra 2012 i tillegg til sølv i VM for det norske kokkelandslaget i tillegg til at han i 2010 vant WACS Global Chef i Daejon i SørKorea og ble kåret til årets kjøkkensjef i 2011.
Anders Bjørnsen: avdelingsleder hos Sparebankstiftelsen DNB
Tone Hansen: direktør ved Henie Onstad Kunstsenter
Ana Maria Bresciani: kurator ved Henie Onstad Kunstsenter
Rabarbrapai-konkurransen arrangeres i samarbeid med CC-Vest.

PROGRAM:
18:00 Velkommen ved Tone Hansen, direktør Henie Onstad Kunstsenter
• Innlevering av rabarbrapaier til den store rabarbrapai-konkurransen.
• Workshop blomsterkransbinding v/Bærum husflidsforening.
NB: Ta med dine egne blomster og bind din egen krans med kyndig veiledning
• Dans ved Fjord Frolicker Square Dance Club og Folkedansgruppen Bæringen, med dansekurs for barn.
• Utendørs maleverksted for barn med inspirasjon fra Nikolai Astrups landskapsbilder. Undervisning ved lærere fra Kulturskolen på HOK.
Humlesafari i humlestien ved La Humla suse (18:30 - 20:30)
19:30 Vinnerne av rabarbrapai-konkurransen kåres ved Anders Bjørnsen fra Sparebankstiftelsen DNB
19:45 Daniela Reyes
21:00 deLillos
22:15 Bålet tennes ved vannkanten.

Ta med piknikteppe og kurv, varm genser og badetøy. Denne kvelden bør den norske sommeren nytes på Høvikodden – i mange lyse timer.

Det er begrenset med parkering, så publikum oppfordres til å ta buss 151 til Høvikodden, tog til Blommenholm stasjon eller spasere til fots og bruke sykkel.

  • TIPS!: Send ditt nyhetstips, gjerne med bilder til 97 59 55 20
RingeriksAvisa
Adresse: Fossveien 3, 3510 Hønefoss
Ansvarlig redaktør: Frank Tverran
Alle rettigheter tilhører Nitar AS