Årets største sigarettbeslag

sigaretter
Foto: Tollvesenet
-Tollere fra Kongsvinger gjorde årets største tollbeslag av sigaretter i en latvisk registrert lastebil 19. april. De 621 980 sigarettene samt 11,4 liter brennevin, som var i bilen, utgjør 1 979  212 kroner i unndratte avgifter til statskassen, forteller kontorsjef Morten Nystuen ved kontrollkontoret i Kongsvinger.

Les mer …

Norsk mediebarometer 2014

Norsk mediebarometer 2014
Andelen avislesere fortsetter å synke noe, mens TV-tittingen holder seg stabil. Samtidig bruker menn og kvinner Internett noe mer.

Les mer …

Et godt sted å jobbe

Eiendomsmegler1 Ringerike Hadeland fikk nylig en hederlig 8. plass da mer enn 24 000 ansatte kåret Norges beste arbeidsplasser.

Les mer …

Bytter ut 49 Post i Butikk

Post i butikk
Posten har inngått nye avtaler med 140 Post i Butikk etter en åpen innkjøpskonkurranse. Av disse er det 49 Post i Butikk som bytter sted. I Hønefoss flytter Dalsbråten post i butikk fra Meny til Elkjøp.

Les mer …

Ny lov om nasjonalt ID-kort

Nye nasjonale id-kort
Designvinnerens forslag til hvordan ID-kortet kan se ut.

Et nytt lovforslag om nasjonalt ID-kort er i dag sendt Stortinget. Loven vil gi norske statsborgere tilbud om et offentlig utstedt identitetsbevis som vil være like pålitelig som passet, og mer praktisk å bruke som legitimasjon.

Les mer …

Mer negativt enn positivt med nye lotterier

Harald Dørum
Adm. direktør i Norsk Rikstoto Harald Dørum mener at regjeringens åpning for fem nye nasjonale lotterier vil gi mindre penger til samfunnsnyttig innsats. Han mener det vil være bedre om nye formål kommer inn under eksisterende ordninger, og at regjeringen heller bør fjerne særavgiften på Rikstotos spill for å øke tilskuddene til ideelle formål.

Les mer …

Avtale om leie av fengsel i Nederland

Norge leier fengselsplasser i Nederland

– Jeg er svært fornøyd med å få på plass avtalen som er undertegnet i dag, og jeg er overbevist om at vi gjør det som er best og riktig når vi planlegger 2000 nye soningsplasser i Norge. Bare på denne måten kan vi endelig få vekk soningskøen de rødgrønne har etterlatt seg, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP).

Les mer …

Mediehus i endring

Mediehus i ending

Randi S. Øgrey, adm. direktør i Mediebedriftenes Landsforening (MBL)

I dag legges det frem tall for mediebruk og annonsering i 2014. De viser en bransje som er på god vei til å legge bak seg en papirbasert forretningsmodell til fordel for en digitalt basert modell, skriver MBL-sjef Randi S. Øgrey.

Les mer …

Turbulent i Amedia

Glenn Veiby slutter som konserndirektør i Amedia for å satse på det norske motebedriften Blender Group. Han er den fjerde konserndirektøren i Amedia som går i løpet av ett år.

Les mer …

Her er de nye politidistriktene

nye politidistrikt
Endelig kommer en forsinket julegave til alle landets politidistrikt. Den etterlengtede sammenslåingen av politidistrikter (Nærpolitireformen) er nå offentliggjort.

Les mer …

Norges største parfymeri

Norges største parfymeri

Torsdag åpnet Norges største parfymeri på Oslo Lufthavn. Det betyr også større tilbud av varer til Duty Free-priser også for innlandsreisende.

Les mer …

Facebook nede

Verken Facebook, bildedelingstjenesten Instagram, som er eid av Facebook, eller messenger-applikasjonen er tilgjengelig for kontobrukerne, tvitres det om fra hele verden. Det var situasjonen ved 7-tiden tirsdag morgen.
Halvannen time senere var alt på plass igjen. Så da slapp vi å stå på fortauet og dele ut bildene våre!

Skog- og trenæringen kan firedoble omsetningen

Behovet for avis- og magasinpapir går ned og etterspørselen etter bærekraftige materialer og andre innsatsfaktorer går opp. Skogen spiller en avgjørende rolle i det grønne skiftet. En samlet skog- og trenæring står bak en ambisjon for omsetningsvekst til 180 milliarder innen 2045. Det tilsvarer en firedobling av omsetningen på 43 milliarder fra 2012.

Se hele presentasjonen av SKOG22 på vårt Nett-TV

Økt valgfrihet og styrkede rettigheter

bent hoieRegjeringen innfører reformen fritt behandlingsvalg. 

- Reformen skal redusere ventetiden og øke valgfriheten for pasientene. Vi slår sammen fritt behandlingsvalg og fritt sykehusvalg til én felles ordning. Gjennom fritt behandlingsvalg løser vi problemer pasienter møter i dag, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Les mer …

"Bedre stat"-pris for kortere asylbehandling

bedre stat-prisen
Utlendingsnemnda (fra venstre), Politiets utlendingsenhet og Utlendingsdirektoratet vant Bedre stat-prisen onsdag. Finansminister Siv Jensen overleverte prisen.
Politiets utlendingsenhet, Utlendingsdirektoratet og Utlendingsnemnda vant onsdag Bedre stat-prisen for deres felles innsats for effektiv behandling av asylsøknader.

Les mer …

Sosial dumping økende problem

kontrollen
Fra kontollen i desember i Hønefoss (Foto: Frank Tverran)

I Hønefoss var det nylig en kontroll på flere arbeidplasser med utenlandske ansatte. Flere etater deltok, og ulovligheter ble avdekket. Sosial dumping er et stort og vedvarende problem i norsk arbeidsliv som brer seg til stadig nye bransjer. Det viser erfaringer som Arbeidstilsynet har samlet gjennom flere års arbeid med dette temaet.

Les mer …