mandag, 27 april 2020 10:55

Dødeligheten i Stockholm nærmer seg New York

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
I motsetning til mange andre land har Sverige valgt å holde blant annet barer og restauranter åpne under koronapandemien. I motsetning til mange andre land har Sverige valgt å holde blant annet barer og restauranter åpne under koronapandemien. Foto: Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Stockholm nærmer seg New York når det gjelder hvor mange som dør av covid-19 målt mot innbyggertall, mener den britiske epidemiologen Neil Ferguson.

I et intervju med britiske Unheard sier Ferguson at Sverige kan komme til å oppleve en jevn økning av antall dødsfall som følge av koronasmitte, skriver Aftonbladet.

– Det store problemet er at de er ved et punkt der dødeligheten per innbygger i Stockholm nærmer seg nivået i New York. Sverige har hatt mer tid til å øke antallet intensivbehandlingsplasser, men jeg tror at vi kommer til å se at dødstallet vil øke for hver dag, sier han.

Ferguson leder Imperial College, som sto bak en mye omtalt analyse i mars som førte til at Storbritannia endret kurs og stengte ned.

Sist redigert mandag, 27 april 2020 10:59
NTB