torsdag, 28 april 2016 14:49

Vemodig avskjed med cirkusplassen

Skrevet av
MAGI: Cirkusdirektør Arild Arnardo. MAGI: Cirkusdirektør Arild Arnardo. Foto: Fridgeir Walderhaug

Når Cirkus Arnardo holder sin forestilling på Benterud fredag den 6. mai klokka 18.00, blir det slutten på en mangeårig tradisjon med Benterud som cirkusplass.

Cirkusdirektør Arild Arnardo og hans medarbeidere og artister har gjort seg klar for å ta Cirkus Arnardo ut på sesong nummer 68 i rekken. Også i år vil Cirkus Arnardo være det eneste av de store cirkusene som turnerer i Norge.

Høyt dekorerte
- Vi er alltid stolte av artistene vi har med på en turné, men jeg må jo få si at det er ekstra stas å ha med artister som har oppnådd å bli så lagt merke til internasjonalt at de er dekorert med høye utmerkelser, sier Arild Arnardo, som selv er høyt dekorert, blant annet med Kongens fortjenstmedalje som han og hans hustru Bjørg Arnardo ble tildelt i fjor.

Cirkusdirektøren er spesielt imponert over artistenes alder i den forbindelse.

- Ja, dette er jo til dels unge mennesker som har arbeidet knallhardt for å nå dit de er, og så blitt belønnet for det med både publikums gunst, og høythengende priser.

Spesielt én artist tror Arild Arnardo vil få ekstra stor oppmerksomhet i år.

Norsk linedanser
- Christer Pettersen. Han banket på døren min som niåring og fikk lov å prøve seg i forestillingen. Men å bli med på turné var han jo for ung til. Nå er han ikke det lenger, og vi gleder oss stort til å ha med en ekte norsk cirkusartist. Du vet, det er ikke så mange av oss, smiler cirkusdirektøren som selv var ung linedanser i Cirkus Arnardo for noen tiår siden.

- Christer Pettersen har jo rukket å gjøre mye da på den tiden som har gått. Blant annet var han med på avslutningsseremonien for OL i London, og imponerte i «Norske talenter» på TV2. Nå er han endelig her etter å ha imponert publikum på flere kontinenter, sier Arnardo.

Ettertraktede artister
- Michael Ferreri. Han lever under mottoet ”Det er ikke hva du gjør, men hvordan du gjør det”, og nettopp det har denne temposjongløren fulgt som en regel, og som nok har medvirket til at han er prisvinner fra Monte Carlo, i tillegg til Moulin Rouge i Paris, sier Arild Arnardo.

Klar for landeveien
Og nå er altså alt klappet og klart for den norske landeveien, til store og små steder for igjen å følge cirkuskongen Arne Arnardos motto; ”Det å gjøre andre glad, er den beste gleden en kan ha”.

- For oss er det altoverskyggende å beholde den kjente Arnardo-atmosfæren, og det mener vi bestemt at vi har klart også i år. For illusjonsnumrene er der, komikken, varmen, dyrene og ikke minst det imponerende. Alt dette, i et for sesongen nytt telt som blant annet vil gi vårt publikum en ny opplevelse i måten å oppleve cirkus på. Men atmosfæren og ektheten er der, så til godt ut i september håper vi å møte mange tusen glade cirkusvenner i alle aldre, sier Arild Arnardo.


arnardo2
EKTE KLOVNER: Rampin Clowns lover å trimme publikums lattermuskler. Foto: Fridgeir Walderhaug

 

Sist redigert mandag, 13 mars 2023 08:05