Almenningstråkket på Gran er årets trebyggeri 2014

Årets trebygeri
Årets trebyggeri 2014. Foto: TreFokus

Prisen for ”Årets trebyggeri 2014” ble delt ut på Byggedagene 18. mars. Vinneren ble handels- og forretningsbygget «Almenninsgtråkket» på Gran på Hadeland. Prosjektet er oppført av Gran almenning og består av et stort trebygg på 9500 m2 til bruk for handel og forretningsvirksomhet. Prosjektet kjennetegnes av en nøktern arkitektur der trebruken er enkel og synlig samtidig som den er nyskapende.

Stort beslag på rasteplass på Lunner

spritbeslag
Tollerne avdekket 228 000 sigaretter og 227 liter brennevin i gulvet på semitraileren. Foto: Tollvesenet

Oslotollere fant store mengder sigaretter og brennevin i gulvet på semitrailer. Tollbeslaget ble gjort da tollerne observerte en latvisk registrert semitrailer og to norsk registrerte varebiler på Leirsjøen rasteplass ved E-16 i Lunner kommune i Oppland om kvelden 26. januar.

Politidøgnet

politibil
Skiflyvning og vinterferie i enkelte distrikt, satte sitt preg på lørdagsnatta. Politiet hadde nok å gjøre. i Hønefoss ble en mann slått ned.

Bergensbanen: Stengt Finse-Haugastøl.

tog på vidda 
Slik står toget fast.(Foto: Jernbaneverket)
Strekningen Finse-Haugastøl er stengt på grunn av et tog som sperrer sporet. Prognose for gjenåpning er uviss.Jernbaneverket melder dette mandag formiddag.

- Ja takk, begge deler


Statens Vegvesen foreslår at nye hovedforbindelser mellom Østlandet og Vestlandet går over Haukeli og Hemsedal.Men Hallingdal fram til Gol ser ut til å bli en god nummer 2, eller den med lavest prioritet av de to.

Oppklaring i "fryserdrapet"

En kvinne i 30-årene ble mandag 15. desember 2014 funnet død i en sokkelleilighet på Ulsåk i Hemsedal. Politiet slo raskt fast at kvinnen var blitt drept, og iverksatte drapsetterforskning.

Det blir neppe to bergensbaner?

Bergensbanen gjennom Hallindal skrinlegges
Her er kartet som får Hallingdølene til å bli forbannet
Da Ringerike slapp taket i "Bergensbanens forkortelse" og ble en del av InterCity-satsningen på Østlandet, gikk alt med Ringeriksbanen så mye lettere og raskere. Her kan du lese hvorfor.

Drapet i Hemsedal: Ektemannen siktet

En død person ble mandag 15. desember 2014 funnet i en sokkelleilighet på Ulsåk i Hemsedal. Det ble gjort funn på stedet som gjorde at politiet etterforsker saken som et drap. Politiet kan av etterforskningsmessige hensyn ikke si noe mer om funnene.

kind 350

avis jan 2012B

webannonse januar 2015

webform 2014

På kino i kveld

Andre nyheter

Bob Geldof og The Boomtown Rats til Norge!

Boomtown Rats
Boomtown Rats

Fredag 14. august spiller Bob Geldof og The Boomtown Rats på Kartfestivalen på Gvarv i Telemark. Bandet har toppet hitlistene flere ganger med låter som ”I dont like Mondays”, ”Rat Trap” og ”Banana Republic”.

Les mer …

Så er det sommertid igjen

sommertid
Det er kanskje vanskelig å tro det ut i fra snømengdene som laver ned, men natt til søndag 29. mars klokken 0200 (UTC +1) starter sommertiden. Det betyr at klokken skal stilles én time fram og at det er lysere kvelder i vente. Sommertiden varer fram til søndag 25. oktober.

Les mer …

Rask over høgda

En bilfører må belage seg på å bli fotgjenger en stund etter at han ble målt i 102,5 km/t i 80-sonen på E16 ved Sollihøgda. Førerkortet ble beslaglagt pga prikkbelastninger.

Inspeksjon

inspeksjon
Etter at RingeriksAvisa tok opp saken om kloakk rett ut i fossen, er det tydeligvis noen som har brukt stigen for å ta seg en titt (Leserfoto)

NM i sykkelcross til Svelvik

NM i sykkelcross
Styret i Norges Cykleforbund har tildelt Svelvik SK Norgesmesterskapet i Syklecross 2015.

Les mer …

Visuelt og bra fra Florence + The Machine

Visuelt mesterverk

Florence + The Machine annonserte nylig sitt tredje album How Big How Blue How Beautiful, med den øyeblikkelig fangende singelen What Kind of Man. Deler av kraften bak låta kom i form av den mest vågende og følelsesmessig rå videoen fra Florence vi noen gang har sett. Dette var første kapittel av et pågående samarbeid mellom Florence og regissør Vince Haycock, et samarbeid som vil fortsette gjennom hele albumet.

Les mer …

Mest leste saker

Tarmbakterier i naturperle

skitt1
- Vi har bare spylt taket! (Foto: Rasmus Lindberg) Urenset kloakk har åpenbart gått rett…

Hvem har ansvaret for dritten?

skitt2
(Foto: Rasmus Lindberg)Flere lesere har spurt oss om hvem som er ansvarlige for at…

Trafobrann i Haugsbygd

Søndag ettermiddag var det brann i en transformator i Haugsbygd. Brannen ble slukket og…

Regjeringen positiv til…

Fotobokser som måler snittfart (streknings-ATK) reduserer antallet drepte og skadde i…

Ingen opprykk

Både Tønsberg Vikings og Comet fortsetter i 1. divisjon. Ingen av de to utfordrerne…

nitar

Copyright © 2012 Scandia Lloyd Ltd All Rights Reserved.
RingeriksAvisa - Fossveien 3 - 3510 HØNEFOSS
Tlf 97 59 55 20